BANNER FERATA

Obilježena 16. obljetnica od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Autor/ica
Objavljeno: 10 prosinca, 2015

tuđman6

Jutros je u Sinju, na Trgu dr. Franje Tuđmana, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, obilježena 16. godišnjica od smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici GO HDZ-a, Grada Sinja, HSLS-a, VAD-a i HSS-a čime su odali počast preminulom prvom hrvatskom predsjedniku.

Za duše svih hrvatskih branitelja i pokojnog predsjednika dr. Tuđmana molitvu odriješenja pred bistom predvodio je fra Antonio Mravak.

Dr. Tuđman bio je ujedno i osnivač Hrvatske demokratske zajednice pa nam je tako obilježavanje ovog dana komentirao predsjednik GO HDZ-a Sinj Hrvoje Markulin:

‘Ovaj dan znači prisjećanje na čovjeka koji je vizionarski predvodio stvaranje Republike Hrvatske kao samostalne države i koji je predvodio hrvatski narod u pobjedničkom Domovinskom ratu. Takvi dani su bitni da bismo se svi skupa prisjetili tih, ponekad i teških dana, i u današnjim okolnostima pronašli bolji put u budućnost.’

Nešto kasnije polaganjem vijenca i paljenjem svijeća prvog hrvatskog predsjednika prisjetili su se i predstavnici BZ Patriot, 126. brigade HV-a Sinj i Nezavisne liste Mira Bulja predvođeni saborskim zastupnikom MOST-a Mirom Buljom, koji nam je ovom prilikom kazao:

‘Čovjek je to koji je nakon devet stoljeća, zajedno sa hrvatskim braniteljima i ratnim ministrom Gojkom Šuškom ostvario taj naš san. Dokaz je to da su Hrvati bili složni i jedinstveni za vrijeme dr. Franje Tuđmana koji je na načelu pomirbe Hrvata ostvario ono što nitko nije uspio. Moramo njegovati njegovu ideju zajedništva i pomirbe i slijediti onu njegovu: ‘Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što.’ I sad nam je potrebna njegova ideja kako bi spasili našu državu.’

Fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh