Od danas na snazi nove odluke SCZ

Autor/ica
Objavljeno: 25 lipnja, 2020
stozer cz

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je donio nove dvije odluke koje stupaju na snagu danas 25. lipnja 2020. godine.

Tako je donesena Odluka o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa prema kojoj su vozači, ostali zaposlenici i putnici u javnom prometu obvezni nositi maske i pridržavati se protuepidemijskih mjera. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju dok su u prijevoznom sredstvu javnog prijevoza prisutne osobe bez zaštitne maske za lice.

Također je donesena i Odluka o dopuni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH. Odlukom je utvrđen poseban režim ulaska u RH osoba koje dolaze iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije, na način da su te osobe dužne boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu odnosno drugom odgovarajućem prostoru u vremenskom trajanju od 14 dana od dana ulaska u RH. Obveza samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji se prilikom ulaska u RH tranzitiraju kroz navedene države kao i prekogranične radnike.

Odluka o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa

Odluka o dopuni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza RH

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh