banner stozer cz sinj

Odbojkašice Sinja službeno prvakinje, od sljedeće sezone igraju u Prvoj A ligi

Autor/ica
Objavljeno: 18 ožujka, 2020
ok Sinj

Odbojkašice Sinja nove su prvakinje Prve B lige jug i to prije odigranih svih kola, što je izravna posljedica situacije vezene uz korona virus i preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu o prekidu svih natjecanja…

Prva B liga stigla je odraditi 17 kola, pri čemu su odbojkašice Sinja imale stopostotan učinak te su držale uvjerljivo prvo mjesto, stoga bi ovaj naslov svakako završio u njihovim vitrinama.

Sukladno odluci Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza o prekinu svih natjecanja tablica je postala i konačna, a to je ujedno Sinju donijelo i promociju u viši rang natjecanja, odnosno u Prvu A ligu. Ovaj uspjeh, što u svakom slučaju mora biti notirano, ostvaren je isključivo s domaćim igračicama.

Prva A liga, za razliku od dosadašnjeg natjecanja koje se igralo regionalno, okuplja klubove iz cijele Hrvatske i to je posljednji korak do Superlige, odnosno elitnog ranga natjecanja. Dakle u suštini Prva A liga je drugi rang natjecanja.

Klub su do sezone iz snova s trenerske klupe vodili Ivica Zorica i Anđela Babić koja je usto i igrala.

“Presretni smo svi u klubu zbog ovog uspjeha koji nam je prošle sezone izmaknuo u jednoj utakmici, ali kako smo obećali vratiti se još jači, tako smo i učinili. Čestitam prije svega svim curama na svemu što su pokazale, ali i zahvaljujem svima koji su na bilo kakav način doprinijeli da se ova odbojkaška priča održi sve ove godine.”, kazao je predsjednik kluba Ivica Zorica.

ŽOK Sinj ove godine slavi veliki jubilej. Naime, u 11. mjesecu 20. je rođendan kluba i sama činjenica da će ga dočekati igrajući u Prvoj A ligi, što je najveći uspjeh od osnutka, dovoljna je nagrada i satisfakcija za sve one koji su kroz klub prošli od prvih dana pa sve do sadašnjosti.

Sastav prvakinja (slika):

Ivica Zorica, Anđela Babić, Lara Čovo, Maria Blajić, Karla Jenjić, Katarina Kelava, Karmen Vitić, Lucija Vučković, Nika Tomašević, Tamara Kojić, Martina Marić, Hanna Bračulj, Karla Pavić, Andrea Bašić i Barbara Kojić. Još su igrale Magdalena Galić, Marija Samardžić, Lena Domazet.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh