svabo

Održan 3. Uskrsni doručak u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 22 travnja, 2019

Turistička zajednica grada Sinja uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, po treći put je organizirala manifestaciju Uskrsni doručak.

Ovim gastro događajem svim posjetiteljima Sinja, kojih je bilo preko tisuću, predstavljena su tradicionalna Uskrsna jela Cetinskog kraja.

Organizatori su za sve posjetitelje pripremili raskošan blagdanski stol na kojem se našlo kuhanih jaja, šunke, pršuta, sirnica, i ostalih prigodnih slastica. Pored gastronomske prezentacije uskrsnih jela, upriličen je i zabavni dio programa.

Uz nastup Sinjskih mažoretkinja, posjetitelji su imali priliku uživati u pjesmama dječjeg zbora Sinjski slavuji, Mješovitog zbora grada Sinja te nastupu muške klape Vrilo iz Obrovca Sinjskog.

Za uređenje prostora i pomoć pri prezentaciji uskrsnih jela zašlužne su udruge Sinjski ferali, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja i KUD Cetina.

Uskrsni doručak otvorila je gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac koja je svim posjetiteljima čestitala Uskrs te zaželjela da blagdane provedu u krugu svojih obitelji.
Jela na blagdanskom  stolu  blagoslovio je sinjski župnik fra Perica Maslač.

Monika Vrgoč, direktorica Turističke zajednice Grada Sinja rekla je kako joj  je drago da je manifestacija uspjela okupiti  veliki broj Sinjana i njihovih gostiju.

‘Ovo je manifestacija koja i turistički promovira naš grad. Zadovoljni smo dosadašnjom organizacijom, a nastojat ćemo da i ubuduće objedinimo naše običaje i gastronomiju’, rekla je Vrgoč te  zahvalila svima koji su pripomogli u organizaciji manifestacije koja iz godine u godinu ima sve više posjetitelja.

Posebnu zahvalu uputila je Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske te djelatnicima Kulturnog umjetničkog središta Sinj.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh