banner stozer cz sinj

Održan Noćni uspon na Konj 2019. i otvorenje nadstrešnice

Autor/ica
Objavljeno: 13 kolovoza, 2019

Izvor: PD Jelinak

U subotu, 10. kolovoza u smiraj dana, u ambijentu planinskog predvečerja kada sunce pomalo tone iza obzorja Dalmatinskih otoka, okupio se velik broj planinara i građana, mladosti i starosti, da svečano obilježe otvorenje novog planinarskog objekta i ispratimo planinare na noćni uspon na Konj.

Ovoj prelijepoj planinarskoj manifestaciji nazočili su i dali podršku gradonačelnik Grada Trilja Ivan Šipić, zamjenik gradonačelnika Ivan Bugarin, predstavnici HGSS – stanice Split i ispostave Sinj kao i mnogi članovi planinarskih društava sa šireg područja.

Planina je uvijek dobar domaćin, pa smo se i mi, članovi PD Jelinak potrudili da tako i bude. Uz hrpu uštipaka i malu zakusku, počastili goste i poželjeli lijep i ugodan noćni uspon na Konj. Nije nas zaboravio ni Sv. Lovre, počastio nas je izuzetno lijepim vremenom, ugodnom i vedrom noći.

Oko pola noći, kolona s naglavnim lampama, jedan za drugim, kao u filmu, stigla je na vrh, na Konj 1856 m/nv. Na samom vrhu zatekli smo planinare u šest šatora koji su cijelu noć proveli na vrhu, cijelu noć posvetili prirodi, planini i Sv. Lovri, pažljivo motreći svaku Lovrinu suzu. Ali Sv. Lovre ove godine je bio sretan pa je pustio tek poneku suzu radosnicu. Poglede su nam privlačila svijetla širom naših krajeva, pa čak i otoka Šolte, Hvara i Visa. Neopisivo lijep ugođaj. Svi smo se vratili do planinarskog skloništa, sretni i zadovoljni a oveća grupa je uz vatru i priču dočekala zoru i svitaj novog dana.

Hvala svima na sudjelovanju u ovoj predivnoj planinarskoj manifestaciji a posebno hvala našem gradonačelniku i njegovom zamjeniku, članovima HGSS-a i svakako veliko hvala našim članovima koji nisu štedjeli truda da sagrade novi planinarski objekt. Svakako želimo zahvaliti i svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj projekt sagradi, bilo svojim radom ili prihodom, savjetima i idejama, Hvala svima! Neka bude svima na korist.

Veselimo se novom druženju na našoj Kamešnici i sve vas pozivano na Dane Planinara Dalmacije i Međunarodne Mihovilske Dane Planinara TRILJ 2019. U Trilju 13.do 15.09.2019. Svi ste pozvani!

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh