BANNER FERATA

Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 5 srpnja, 2014

vijece040714

U sinjskoj Gradskoj vijećnici jučer je održana još jedna maratonska sjednica Gradskoga vijeća Grada Sinja, na kojoj su vijećnici raspravljali o 12 točaka dnevnog reda.

Iako je za sjednicu bilo predviđeno 11 točaka dnevnog reda, prilikom usvajanja dnevnog reda na prijedlog NL Mira Bulja, kojeg je podržala i koalicija HDZ-HSLS, uvršten je i prijedlog Zaključka o zauzimanju stava o financiranju udžbenika osnovnoškolcima s područja Sinja.

Nakon vijećničkih pitanja pristupilo se raspravi po točkama dnevnog reda, pa su tako gradski vijećnici informirani o konceptualnom rješenju sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda.

Nakon toga uslijedila je rasprava o prijedlogu programa ovogodišnje manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’. Nakon poduže rasprave, gradski vijećnici usvojili su program za koji će se iz gradskog proračuna izdvojiti oko 416 tisuća kuna.

Sinjsko Gradsko vijeće jučer je prihvatilo i Odluku o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Sinja. Također su usvojili prijedlog Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina na području Sinja, prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama UPU-a Gospodarske zone Kukuzovac te prijedlog Programa potpore investicijskim projektima gospodarskih subjekata na području Sinja putem subvencioniranja kamate na kredit.

Gradski vijećnici nisu prihvatili prijedlog Zaključka o zauzimanju stava o potrebi vraćanja štandova u ulicu Šetalište Alojzija Stepinca te prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju gradskog proračuna za 2013. godinu.

Potom je uslijedila rasprava o prijedlogu Zaključka o načelnom prihvaćanju/ neprihvaćanju Projekta izgradnje spomenika kojim bi se obilježila 300. obljetnica čudesne obrane Sinja. Nakon dvosatne rasprave predlagatelj je povukao točku s dnevnog reda, uz zaključak kako će se u narednih 15 dana sazvati tematska sjednica, na koju će biti pozvani predstavnici Matice Hrvatske, kako bi vijećnicima pojasnili financijsku konstrukciju projekta.

Na samom kraju sjednice vijećnici su većinom glasova prihvatili prijedlog Zaključka o zauzimanju stava o financiranju kupnje udžbenika osnovnoškolcima s područja Sinja.

Sjednica je počela u 15 sati i 15 minuta, a završila nekoliko minuta poslije ponoći.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh