svabo

Održana 18. sjednica Općinskog vijeća Otok

Autor/ica
Objavljeno: 27 ožujka, 2019

Jučer je održana 18. sjednica Općinskog vijeća Općine Otok na kojoj je razmatrano 12 točaka dnevnoga reda.
Polugodišnje izviješće o radu općinskog načelnika Dušana Đule za razdoblje od srpnja do prosinca 2018. godine je usvojeno.
Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna općine Otok za 2018. vijećnici su nad polovičnom većinom podržali no ono nije usvojeno.  Naime, za usvajanje ove točke dnevnoga reda potrebna je apsolutna većina koju Đula nije imao.
Vijećnici su usvojili Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u Općini Otok za 2018. godinu kao i Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2018. godinu te Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom Općine Otok za 2018.godinu.

Vijećnici su poništili Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Općine Otok. Naime, Izborno povjerenstvo donijelo je odluku o ostavci iz osobnih razloga.

Nadalje, vijećnici su prihvatili Financijsko izvješće NK OSK za 2018. godinu.

Dnevni red nadopunjen je dvjema točkama i to prijedlogom Odluke o prihvaćanju ugovora o partnerstvu na projektu poboljšanja vodne komunalne infrastruktutre i Prijedlogom potpore OPG-ovima i obrtnicima s područja općine Otok.

Otočani su prihvatili Ugovor o partnerstvu sa Gradovima Sinjem i Triljem te Općinama Otok i Dicmo na projektu tzv. aglomeracije Sinj, a osnovat će i radnu skupinu koja će utvrditi potrebe obrtnika i OPG-ova te donijeti plan potpora.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh