BANNER FERATA

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 20 listopada, 2015

sjednica

Sinoć je održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Vijećnici su raspravljali o ukupno 15 točaka dnevnog reda jer je 7. točka dnevnog reda, Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja na zahtjev o.d. gradonačelnika Kristine Križanac izbačena iz dnevnog reda.

Na prozivci je bilo 12 vijećnika čime je postignut kvorum za održavanje sjednice, a tijekom prvog sata sjednice došlo je još osam vijećnika.

Na samom početku sjednice, uz prihvaćanje zapisnika s prošle sjednice i izvanredne sjednice, vijećnici su pod točkom Vijećnička pitanja Gradskoj vlasti postavili niz pitanja.

Tako je Mira Bulja zanimalo dokud se stiglo s osnivanjem Javne vatrogasne postrojbe, na što mu je v.d. predstojnika Ureda grada Igor Vidalina odgovorio kako je potrebno ponovno ishoditi suglasnost od DUZS, a da će već na sljedećoj sjednici tražiti da Vijeće da suglasnost za osnivanje JVP.

Vijećnika NL ‘Mira Bulja’ Denisa Bobetu je zanimalo kako dogodine vlast namjerava riješiti problem ambrozije predlažući osnivanje otkupnih stanica i/ili organiziranje javnih akcija čišćenja. Gradska vlast pozdravila je ovo pitanje i naglasila kako će se sigurno ozbiljnije pozabaviti ovim problemom.

‘Što je sa sportskom dvoranom?’, upitao je vijećnik HSLS-a Mladen Vidić, na što je dobio kratak odgovor od o.d. gradonačelnice Križanac kako imaju problema s izvođačima i da će kompletan odgovor imati sljedeći ponedjeljak.

Sljedeća točka dnevnog reda bila je Izvršenje Proračuna Grada Sinja za prvih šest mjeseci 2015. godine. Proračun je izvršen u iznosu od nešto manje od 24 milijuna kuna prihoda i nešto više od 23 milijuna kuna rashoda. Točnije, u prvih 6. mjeseci izvršeno je nešto manje od 46 posto planiranih prihoda.

Otvorena je rasprava na temu u koju su se uključili vijećnici Bulj i vijećnik HDZ-a Denis Bezić posebno ističući projekte koji nisu uopće započeti, a predviđeni su planom za 2015. godinu poput izgradnje nogostupa Put Pavića, izgradnje nogostupa Suhač-Karakašica, uređenje prostora ‘Aerodroma’ itd.

Međutim, pročelnica odjela za financije Jasna Mijić-Trogrlić tvrdi kako se proračun puni predviđenom dinamikom te da će se do kraja godine ostvariti u vrlo visokim postotcima. Konkretno, prema izvješću za prvih 9. mjeseci proračun je  izvršen u iznosu od oko 97 posto, a manji prihodi rezultat su isključenja Sinja iz potpomognutih područja.

Također, 10. točka dnevnog reda, Prijedlog Izmjene i dopune Programa javnih potreba u sportu Grada Sinja i Plana sredstava za sufinanciranje potreba u Sportu Grada Sinja za 2015. godinu izazvala je burniju raspravu. Podsjetimo kako je rebalansom proračuna na izvanrednoj sjednici sportu u Sinju dodijeljeno 450 000 kuna. Preraspodjelu dobivenih sredstava vijećnicima je detaljno pojasnio predsjednik Zajednice sportskih udruga Sinja Josip Malbaša. Vijećnik SDP-a Stipe Jadrijević-Cvrlje, nezadovoljan raspodjelom sredstava, predložio je u ime Kluba zastupnika SDP-HNS amandman prema kojemu se NK ‘Glavice’ uvećava dodjeljeni iznos za 20 000 kuna oduzimanjem 5 000 kuna GK-u Sinj i osiguravanjem 15 000 kuna iz rezervi. Malbaša je prihvatio amadman uz uvjet da mu NK ‘Glavice’ dostave financijska izvješća i izvješća o poslovanju, tražeći isto i od svih ostalih klubova korisnika proračuna koji to još nisu učinili.

Sve točke dnevnog reda prihvaćene su većinom glasova ili jednoglasno. Spomenimo i kako su u točki Odluke o davanju prethodne suglasnosti o Izmjeni i dopuni Statuta Kulturnog umjetničkog središta Sinj vijećnici kratko raspravljali o izmjenama statuta KUS-a koje predlaže v.d. ravnatelja KUS-a Dragana Modrić. Naime, u važećem statutu KUS-a stoji kako ravnateljem može biti osoba bez bilo kakvog radnog iskustva dok će nove izmjene zahtijevati radno iskustvo od 5 godina. Ovo je posebno zasmetalo mladog vijećnika HDZ-a Zvonimira Križanca jer osobno smatra kako i mlađe osobe, s manje radnog iskustva, mogu biti adekvatan ravnatelj jedne takve ustanove pa je predložio amandman kojim bi se potrebno radno iskustvo smanjilo na jednu godinu. Amandman nije prihvaćen.

Napomenimo i kako će se izbori za članove Vijeća mjesnog mjesnog odbora Sinja održati 06. prosinca 2015. godine. Bira se 11 članova.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh