banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Održana 6. memorijalna regata na Cetini

Autor/ica
Objavljeno: 20 srpnja, 2015
regata_cetina04

Tekst i foto: Filip Ratković

Već po tradiciji, sredina srpnja rezervirana je za cetinski plov. Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata SD županije, uz suorganizaciju niza braniteljskih udruga, organizirala je Memorijalnu regatu, šestu po redu.

Cetinom je plovilo oko 80 plovila s tristotinjak sudionika svih uzrasta. Ovo lijepo športsko okupljanje posvećeno je poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, a ovoga puta s posebnim sjećanjem na rano preminulog sinjskog gradonačelnika prof. Ivicu Glavana. Gradonačelnik Glavan bio je veliki čovjek, zaljubljenik u športska zbivanja s posebnom brigom prema hrvatskim braniteljima, kao i sudionik svih dosadašnjih zbivanja na Cetini.

Regata je održana pod budnim okom organizatora i HGSS-ovih djelatnika zbog ekstremnih klimatskih neprilika, koje su srećom prošle bez posljedica. Nakon uputa za plov ispred organizatora regatu je otvorio dožupan SDŽ prof. Luka Brčić, naglasivši važnost ovakvih manifestacija i brigu za one kojima sve dugujemo, a to su hrvatski branitelji.

Ciljna linija je bila kod otočića Despotuša gdje se objedovalo i osvježilo pod šatorom. Posebnu zahvalu za ovo športsko događanje uputili su županijski pročelnici od kojih su neki po prvi put uzeli vesla i okušali cetinske brzace.

Iako regata nije bila natjecateljskog karaktera, vrijedi spomenuti da je dionicu od 15 km plova za manje od dva sata prešao Triljanin Antonio Krolo.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh