tramax

Održana 8. radionica ‘Psihologijska podrška njegovateljicama’

Autor/ica
Objavljeno: 9 prosinca, 2019
radionica cerura

U sklopu projekta ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ u prostorijama Braniteljske socijalno-radne zadruge Dalmatia Ruralis danas, 9. prosinca održana je radionica ‘Psihologijska podrška njegovateljicama’.

Radionica je održana po osmi put, a za vrijeme trajanja radnog odnosa njegovateljica ukupno će biti održano 12 ovakvih radionica.

Njegovateljice svaka 2 mjeseca imaju susrete psihosocijalne podrške (u dvije grupe) zbog posebnosti posla kojim se bave te specifičnih poteškoća i pitanja s kojima se susreću, kako bi se osigurala što bolja psihološka i emocionalna podrška njima i krajnjim korisnicima.

Na radionici koje vodi prof. Ištvan Miško Kerekeš izmjenjivala su se iskustva u radu njegovateljica s krajnjim korisnicima projekta, a poseban fokus stavljen je na rješavanje nekih situacija i problema s kojima se njegovateljice susreću u svom radu. Ovom prilikom psihologinja Slavenka Maršić održala je predavanje na temu ‘Komunikacija’, njenoj važnosti u životu, uspostavljanju i održavanju skladnih međuljudskih odnosa, konstruktivnom rješavanju interpersonalnih konflikata, sposobnosti empatije i sposobnosti razumijevanja drugih ljudi.

U razgovoru je također istaknuto koliko je rad njegovateljica značajan i vitalan resurs obitelji i prijateljima krajnjih korisnika projekta, te da su korisnici iznimno zahvalni na pomoći, a njegovateljice su dobile neke preporuke za poboljšanje podrške i usluge u svom radu.

Podsjećamo, projekt je osposobio 34 pripadnice ciljanih skupina za zanimanje njegovateljice, koje će 24 mjeseca pružati usluge korisnicima – osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje. Projekt doprinosi ublažavanju posljedice njihove dugotrajne nezaposlenosti i riziku od siromaštva a krajnji korisnici povećavaju razinu kvalitete života.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh