banner stozer cz sinj

Održana akcija mjerenja tlaka i šećera u krvi

Autor/ica
Objavljeno: 10 svibnja, 2019

Nizom aktivnosti diljem Hrvatske od 8. do 15. svibnja obilježava se ‘Tjedan Crvenog križa’.

Jedan od ciljeva rada Crvenog križa je doprinos unaprjeđenju i zaštiti zdravlja, prevenciji bolesti i podizanju zdravstvene i ekološke kulture građana. U ovu akciju uključilo se i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj. Naime, djelatnici i volonteri Društva na Trgu dr. Franje Tuđmana od 9 do 12 sati održali su akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. Akciji se odazvalo 220 građana, a rezultati su pokazali dobro zdravstveno stanje, s nekolicinom izuzetaka.

‘Zadovoljni smo ovom akcijom i odazivom naših sugrađana. Prema ovim pokazateljima, oni koji su pristupili akciji uglavnom su dobrog zdravlja. Međutim, kod nekih se pokazalo malo više šećera u krvi i povišeni tlak pa ih je naš zdravstveni tim uputio na daljnju liječničku obradu kod njihovih liječnika obiteljske medicine’, kazao je ravnatelj Crvenog križa Sinj Ante Zorica, dodajući kako se najavljena pokazna vježba iz prve pomoći koju je trebala izvesti Mladež Crvenog križa Sinj iz objektivnih razloga odgađa za neki drugi termin.

U suradnji s prodajnim centrom ‘Kaufland’ Sinj, u okviru ‘Tjedna Crvenog križa’ prikuplja se hrana i higijenske potrepštine osobama u potrebi. Ova akcija pod nazivom ‘Vaš dar za pravu stvar’ ima u cilju poboljšati kvalitetu života onima kojima je to najpotrebnije i traje do 15. svibnja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh