svabo

Održana misa za ozdravljenje mons. Ante Jozića

Autor/ica
Objavljeno: 10 travnja, 2019

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske danas je služena sveta misa za oporavak mons.Ante Jozića.
Svetu misu predvodio je provincijal Provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita fra Joško Kodžoman uz koncelebraciju dekana Cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa, gvardijana Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Petra Klapeža i ostalih 20 tak svećenika Splitsko – makarske nadbiskupije.

‘Mons. Jozić sin je ovoga kraja i znam da je vjerni štovatelj Čudotvorne Gospe Sinjske, kada nije bio na svom zadatku, a našao se u svom rodnom kraju nije propuštao priliku da bude suslavitelj svetkovine Velike Gospe u Sinju. Uvjeren sam da će ova naša molitva uroditi plodom.
Ovim činom izražavamo svoju vjeru, kršćansku i ljudsku povezanost te solidarnost koju imamo kao ljudi i vjernici.’  – istaknuo je na početku mise provincijal fra. Joško Kodžoman

 

Gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Petar Klapež u svojoj propovijedi prisjetio se prošle Gluhe nedjelje u crkvi:

‘Nastradali naš mons.don Ante od Gluhe nedjelje prolazi stvarnost svoga križopisa i u toj životnoj agoniji posebno smo mi vjernici pozvani s Gospodinom mučenim, raspetim i uskrsnulim čuvati taj dar posebno u ovim teškim trenutcima Isusova i našega spasenja. Vjerujem da bi i naš monsinjor don Ante da je ovdje poput apostola Pavla rekao da mu je sve gubitak osim onoga što samo Krist gospodin daje. Iako, u ovoj svetoj misi poput Isusa u maslinskoj agoniji vapijemo – Oče ako je moguće neka ga mimoiđe ovaj kalež. Naš don Ante bi s Isusom sigurno zavapio, ali Oče ne moja volja – nego tvoja neka se vrši. U toj vjeri prikazujemo Bogu najuzvišeniju molitvu ovu svetu misu da u životnoj agoniji našega don Ante, našega monsinjora i prvog biskupa ove dične Cetinske krajine da Bog bude uz njega i da se u ovoj njegovoj životnoj agoniji upravo vrši volja Božja.
Tom istom nakanom zazivamo moćni zagovor naše nebeske majke Čudotvorne Gospe Sinjske koju don Ante posebno časti i svaki dan joj se moli’ naglasio je sinjski gvardijan.

Podsjetimo, mons. Ante Jozić izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, u nedjelju, 7. travnja u tunelu sv. Ilija ozlijeđen je u teškoj prometnoj nesreći te je vozilom hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Split gdje je primljen s ozljedama koje su bile kvalificirane kao teške. Kako su izvijestili iz Splitsko – makarske nadbiskupije stanje mons. Jozića je stabilno.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh