lady

Održana radionica ‘Izrada makete cetinske lađe’

Autor/ica
Objavljeno: 18 prosinca, 2021
radionica sru crop

Jučer je u prostorijama Općine Otok održana radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta ‘Izrada makete cetinske lađe’.

Radionica se odvijala u organizaciji ŠRU ‘Didovina’ Otok i Općine Otok, a izradu makete cetinske lađe djeci je prezentirao tajnik udruge. Radionicu je podržala direktorica turističke zajednice grada Sinja Monika Vrgoč.

‘Radionica je bila uspješna i zanimljiva djeci, što je i poanta jer se radi o nematerijalnoj kulturnoj baštini našeg kraja. U tijeku je izrada 20 novih lađa i obnova 10 starih lađa koje izrađuju članovi udruge. U planu imamo da u mjesecu kolovozu 2022. godine održimo 7. utrku cetinskih lađa na lokaciji Kerep na rijeci Cetini, uz kompletan program koji će trajati dva dana. Inače, vrijedno je naglasiti da su lađe u Otoku zaštićene kao nematerijalna kulturna baština. Hvala svima na podršci za ovaj projekt jer, kao što smo rekli, ovo smo izvadili iz “bakine škrinjice” i sačuvati ćemo za našu djecu i buduće generacije. Cijeli cetinjski kraj treba prepoznati rijeku Cetinu kao pokretač razvoja turizma, športskog ribolova, rekreaciju, kulturnu baštinu našega cetinjskog kraja te gastronomsku ponudu. Sve aktivnosti udruge prati Ministarstvo kulture RH. U veljači iduće godine u Otoku imamo još jednu veću radionicu u objektu namjenjenom za izradu pravih lađa, kada nam dolazi i HTV i Konzervatorski odjel iz Splita’, poručuju iz ŠRU ‘Didovina’ Otok.

radionica sru
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh