svabo

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Hrvace

Autor/ica
Objavljeno: 13 rujna, 2019
hrvace svecana

Foto: AB foto

U Hrvacama je danas održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom proslave Dana Općine Hrvace i blagdana suzaštitnice župe i mjesta Gospe Žalosne.

Uz načelnika Hrvaca Dinka Bošnjaka, njegovog zamjenika Jakova Titlića, predsjednika hrvatačkog Općinskog vijeća Ivana Bandića i općinske vijećnike, svečanoj sjednici nazočili su župan Blaženko Boban koji je ujedno bio izaslanik Predsjednika Vlade RH, saborski zastupnici Davor Ivo Stier, Branka Juričev Martinčev, Petar Škorić i Ivan Šipić, koji je ujedno gradonačelnik Grada Trilja, zatim gradonačelnici i načelnici ostalih općina i gradova s područja cetinskog kraja, načelnici općina Feričanci i Kuzma s kojima se Općina Hrvace pobratimila, te brojni drugi uzvanici.

hrvace svecana

Foto: AB foto

Okupljene je najprije pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Bandić, a potom se nazočnima obratio i načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak. Govoreći o projektima koji su realizirani u proteklih godinu dana, Bošnjak je između ostalog kazao:

‘Najznačajini projekti su izgradnja vrtića, odnosno nadogradnja jaslica, društveni dom. Oni još nisu završeni, a nadamo se da ćemo za nekoliko mjeseci radove privesti kraju. Na dvije mrtvačnice – u Zasioku i Potravlja završili roh bau. Prije nekoliko dana završen je trg Alojzija Stepinca, a blagoslov trga upriličit će se u nedjelju. Pored toga, ishodili smo nekoliko dozvola za gradnju pothodnika kod škole u Hrvacama kao i za izgradnju pročistača za otpadne vode u hrvatačkom polju.’

Govoreći o projektima koje Općina Hrvace planira realizirati u narednom razdoblju, načelnik Bošnjak je kazao:

‘U narednom razdoblju planiramo izgraditi kanalizaciju za naselja Hrvace i Rumin, gdje privodimo kraju imovinsko-pravne odnose. Jako je bitno da završimo i industrijsku zonu kako bi je povezali na pročistač koji bi se trebao graditi iduće godine’, kazao je Bošnjak.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličena je dodjela javnih priznanja Općine Hrvace za 2019. godinu. Za izniman osobni doprinos u materijalnoj i duhovnoj obnovi Općine Hrvace Osobnu nagradu Općine Hrvace dobio je fra Joško Kodžoman. Za izniman osobni doprinos u radu glazbene sekcije ‘Božji pivčići’ zahvalnicu Općine Hrvace dobila je Mia Guja.

Dodajmo kako su u glazbenom dijelu programa nastupili VIS ‘Božji pivčići’ i Klapa Hrvace.

hrvace svecana

Foto: AB foto

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh