extrametal

Održano predavanje ‘Otkriće nutrine’ fra Ante Vučkovića

Autor/ica
Objavljeno: 6 lipnja, 2019

U organizaciji udruge Cjelovit život sinoć je održano predavanje prof.dr.sci fra Ante Vučkovića na temu ‘Otkriće nutrine’. U punoj dvorani Gospe Sinjske ovaj poznati predavač govorio je o Svetom Augustinu i njegovom načinu promišljanja nutrine, putu otkrića susreta s Bogom do skrbi za sebe. Fra Ante kaže kako je ugodno iznenađen interesom Sinjana za ovakva predavanja kojima pokušava napraviti svojevrsnu paralelu između današnjeg shvaćanja sebe i onoga kao što je imao, primjerice, Sveti Augustin.

‘Riječ je o epohalnom otkriću koje se veže za Svetog Augustina, otkriću kako mi sebe razumijemo, polazeći odatle da se u nutrini susrećem s onim što jesam, ali ne poznam i susrećem se s Bogom i svjetlom koje je iznad mene, a ja ga drukčije ne mogu susrest. To je cijela avantura koje ima golemi utjecaj na zapadni način mišljenja i razmišljanja, na naš način razumijevanja samih sebe, na način na koji mislimo o Bogu. Sveti Augustin je veliki mislilac i upravo smo htjeli jednu večer posvetiti otkriću nutrine koji se tiče svakoga od nas’, rekao je fra Ante

U sljedećim predavanjima koja fra Ante Vučković u Sinju održava svaka tri mjeseca zainteresiranu javnost očekuje još povijesnih priča i načina razmišljanja te kako se ona mogu primijeniti u današnjem shvaćanju svijeta unutar i oko sebe.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh