semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Održano predavanje ‘PTSP kod branitelja i kako ga liječiti’

Autor/ica
Objavljeno: 21 svibnja, 2019

Izvor: Udruga TVDRCK-Sinj

Zajednica Veterana oklopno mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske i partner Udruga Tenkista Cetinske krajine (UTVDRCK) organizirali su radionicu u okviru projekta Zajednice i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom ‘Poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz razvijanje mreže izvan institucionalnih usluga’.

Zajednica VOMP HV potpisala je ugovor s Ministarstvom 22.02.2019. godine, a sredstva za provedbu projekta osigurana su iz Europskog socijalnog fonda.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, u suradnji sa Ministarstvom za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku povuklo je sredstva namjenjena projektima udruga proizišlih iz Domovinskog rata s ciljem poboljšanja kvalitete života hrvatskih branitelja i skrbi o braniteljima koji nisu u stanju skrbiti o sebi, u sredinama u kojima žive. Projektom se planira zapošljavanje deset nezaposlenih osoba na području pet županija – Splitsko-dalmatinska, Požeško-slavonska, Brodsko- posavska, Zadarska i Karlovačka županija. Udruga TVDRCK-Sinj kao partner osigurava zapošljavanje tri osobe – dva osobna pomoćnika i jednog njegovatelja.

U okviru radionice sinoć je u Alkarskim dvorima održano predavanje dr. Borana Uglešića na temu ‘PTSP kod branitelja i kako ga liječiti’. Predavanju je nazočilo 20-ak hrvatskih branitelja, članova TVDRCK-Sinj. Odim njih, kao gosti na radionici su nazočili predstavnici Udruge Veterana OMB 113. Šibenske brigade ‘Cobra’.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh