ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Općina Hrvace se prijavila na projekt Zaželi – faza II

Autor/ica
Objavljeno: 13 siječnja, 2021
hrvace

Općina Hrvace prijavila je novo izdanje projekta ‘Ja to mogu, ja to želim II’ u sklopu poziva za dostavu projektnih prijedloga Zaželi-program zapošljavanja žena- faza II.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – regionalni ured Split, Centar za socijalnu skrb Sinj, Gradsko društvo crvenog križa Sinj i Lokalna akcijska grupa Cetinska krajina. Ukupna vrijednost projekta je 4.638.700,00 kn a previđeno vrijeme trajanja projekta je 18 mjeseci.

Kroz projekt će biti zaposleno 50 teško zapošljivih žena koje svojim radom i aktivnostima pružaju potporu i podršku za najmanje 300 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Zaposlene žene će prvo proći program osposobljavanja za gerontodomaćice ili za neka druga deficitarna zanimanja koja će HZZ objaviti u trenutku početka provedbe projekta.

Poslovi koje će obavljati su pomoć oko nabave namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka, održavanje čistoće stambenog prostora, plaćanje računa, pružanje podrške kroz razgovore i naručivanje i pratnja kod liječnika.

Također, kroz projekt će biti zaposlen voditelj projekta i dva administratora.

‘Nadamo se kako će prijava projekta ‘Ja to mogu, ja to želim II’ biti odobrena te da će se hvalevrijedna socijalna usluga koja je na području Općine Hrvace već započeta i uhodana nastaviti i dalje’, poručuju iz Općine Hrvace.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh