Općina Otok kupila kamere za nadzor brzine

Autor/ica
Objavljeno: 9 siječnja, 2021

Općina Otok kupila je tri kamere za nadzor brzine, koje će idućega tjedna biti postavljene na županijsku cestu kroz Otok.

Prema riječima načelnika Dušana Đule, vrijednost investicije je 470 tisuća kuna, a kamere su nabavljene u dogovoru s Ministarstvom unutarnjih poslova.

‘Kamere će biti postavljene na tri različite lokacije, koje će se s vremena na vrijeme mijenjati u dogovoru s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, koja će imati ingerenciju na njima’, kazao je Đula.

Riječ je o kamerama koje 24 sata dnevno nadziru prometnicu u oba u smjera i bilježe kaznena djela prekoračenja brzine. Đula je najavio kako će biti postavljene sredinom idućega tjedna, a prve tri lokacije na kojima će biti su dionice županijske ceste od centra Otoka prema Trilju, od centra prema Sinju te u Gali, u blizini crkve.

Na kupnju kamera Općina Otok odlučila se zbog velikog broja teških i težih prometnih nesreća, od kojih su neke bile i sa smrtnim posljedicama.

‘Cilj nam je usporavanje brzine prometovanja kroz naselja, a samim time i povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu. Postavljeni usporivači na županijskoj cesti nisu dali željeni učinak. Kamere jesu skupe, ali su puno bolje rješenje za usporavanje prometa. Jedan ljudski život nema cijenu, tako da ta investicija nije skupa’ kazao je Đula.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh