Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

OŠ Ivana Lovrića jedna od finalista #BeCROactive nagrade 2023.

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2023
IMG WA

Tekst/Foto: Vesna Bilokapić

Ove školske godine OŠ Ivana Lovrića sudjelovala je u inicijativi ‘Europski tjedan sporta’ (EST) koja je pokrenuta 2015. godine s namjerom da se ljude diljem Europe motivira za svakodnevnu tjelesnu aktivnost i aktivan način života. Na nacionalnoj razini istu koordinira Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, pod sloganom #BeActive.
Osnovna škola Ivana Lovrića prijavila se za #BeCroactive nagrade 2023. godine. Riječ je o nagradama čiji je glavni cilj odati priznanje onima koji šire poruku Europskoga tjedna sporta (#BeActive) te koji su se u protekloj godini istaknuli u promicanju tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom u Republici Hrvatskoj.
Prijaviti se moglo u jednoj od četiri kategorije: ‘Obrazovanje’, ‘Radno mjesto’, ‘Lokalni heroj’ i ‘Međugeneracijska uključenost’. OŠ Ivana Lovrića prijavila se u kategoriji ‘Obrazovanje’ u kojoj se nagrada dodjeljuje obrazovnim ustanovama (dječji vrtići, škole, fakulteti ili neki drugi oblik obrazovne ustanove). Prijavljeni su trebali jasno pokazati što obrazovna ustanova radi ili je radila u svrhu promicanja sudjelovanja djece, učenika, studenata ili građana u sportu te njihovoga bavljenja tjelesnom aktivnošću. Prijave su se ocjenjivale prema sljedećim kriterijima: kreativnost, utjecaj, doseg i održivost.

Ono što je posebno istaknuto u prijavi jesu: izvannastavna aktivnost ‘Mladi planinari: Leteći medvjedići’ koju je tijekom 2022./2023. školske godine u OŠ Ivana Lovrića pokrenula učiteljica povijesti i geografije Rozana Ivković Ćurić, a ista se nastavila i ove školske godine, te ‘Školsko sportsko natjecanje OŠ Ivana Lovrića’ koje svake školske godine, za sve učenike razredne nastave, organiziraju učitelji Slaven Lakić i Ivan Perković.
Prijava OŠ Ivana Lovrića izabrana je kao jedna od tri najbolje u kategoriji ‘Obrazovanje’, a učitelji škole koji su svojim radom tome doprinijeli pozvani su na dodjelu #BeCroactive nagrada koja će se održati 30. studenoga 2023. godine u Osijeku.

 

ferata@ferata.hr
0997370409