miro bulj
hdz

Otočani slave svjetskog prvaka Antuna Račića

Autor/ica
Objavljeno: 11 studenoga, 2019
racic

Na MMA spektaklu u Zagrebu Antun Račić, u borbi protiv Poljaka Damiana Stasiaka, osvojio je povijesni naslov za Hrvatsku – prvi je KSW prvak bantam kategorije.

Nakon meča, novi svjetski prvak, rođeni Dubrovčanin, kazao je kako ovaj pojas posvjećuje svome ocu, najzaslužnijem za početak njegovog bavljenja borilačkim sportom. Dubrovčani slave svog prvaka, ali i Cetinski kraj, točnije Otok. Naime, Antunova majka Dragica je djevojačkog prezimena Norac-Kevo.

Gostujući u programu Hit radija novi svjetski prvak kazao je kako je i dalje pod velikim dojmom ovog uspjeha.

‘Puno rada i truda sam uložio u ovo. Svakodnevno muktorpno vježbam i radima, jer bez toga nema uspjeha. Već sam dvije godine u KSW-u i lovio sam ovaj pojas, to je moj san. Bilo je fantastično osvojiti naslov pred domaćom publikom. Još sam pod određenim dojmom tog uspjeha, ali ide se dalje u nove borbe i uspjehe, kako u životu tako i u sportu’, kazao je Račić.

Račić nam je kazao kako ovaj naslov poklanja svom pokojnom ocu.

‘Sa sedam godina odveo me prvi put na tatami, na moj prvi borilački trening u džudu. Taj sport je jako popularan u Dubrovniku. Od 14 godine sam u MMA sportu i stigao je ovaj veliki rezultat. Zbog svega toga posvećujem naslov ocu koji je preminuo prije deset godina. On bi bio najponosniji čovjek na svijetu.

Na kraju razgovora uputio je pozdrave svojim navijačima iz Cetinskog kraja.

‘Znam da su uz mene bili moji Cetinjani. Moja mater je iz Otoka, djevojačko Norac-Kevo. Često sam dolazio i boravio u mom Otoku, u Sinju kod mojih prijatelja, rodbine na Cetini i ako Bog da, eto me uskoro opet tamo za ove blagdane’, kazao je Antun Račić.

Ovaj šampion nam je kazao i kako je spreman odazvati se na druženje svim udrugama, borilačkim klubovima s područja Cetinske krajine u te blagdanske dane, dok budem boravio u rodnom kraju svoje majke, a kontakti se mogu ostvariti putem društvenih mreža.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh