banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Otok: Održana biciklistička utrka ‘Vučja staza’

Autor/ica
Objavljeno: 17 rujna, 2019
bk kamesnica

Izvor: Biciklistički klub Kamešnica

Iza Biciklističkog kluba Kamešnica je treća organizirana utrka koja se vrednuje za nacionalni kup, a koliko je kvalitetna i zahtjevna potvrđuje činjenica da je dobila status C2 utrke što znači da se boduje i za Svjetsku rang listu. Utrka je opravdala svoj status, a među 136 natjecatelja bilo je 29 biciklista iz inozemstva s naglaskom da su neki od njih ostvarili zapažene uspjehe na međunarodnoj sceni.

Pripreme za utrku započele su prije godinu dana, odnosno nedugo poslije održane druge utrke pod nazivom ‘Vučja staza’. Lokacija koja je odabrana samim svojim položajem bila je izazovna, a prirodno ima dosta svojih ‘single trackova’. Da sav uloženi rad i trud svih naših članova i volontera na čelu s predsjednikom BK ‘Kamešnica’ Ivanom Bašićem nije bio uzalud potvrđuju pohvale koje klub dobio od najpriznatijih međunarodnih biciklista kao i Hrvatskog biciklističkog saveza.

Utrka se vozila u preko 20 kategorija, a najiščekivanija utrka dana bila je u Elitnoj kategoriji u kojoj je nastupilo 19 muškaraca i 8 žena. U muškoj konkurenciji najbrži su bili Martin Haring (Slovak National Team) koji je osvojio prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je Moritzu Bscherehu (KTM Pro Team) koji je za Haringom zaostao 36 sekundi, treći je u cilj ušao Alessio Agostinelli (Superbike Bravi Platforms Team), nakon njega Benjamin Leny (Creuse Mainsat Evaux) i kao peti Oleksandr Koniaiev (Ukraine National Team). Najbrži Hrvati bili su Antonio Barać (Meridiana Kamen Team) koji je završio na 6. mjestu, a da nije bilo tehničkih poteškoća tijekom utrke zasigurno bi njegov plasman bio i veći. Još treba spomenuti Josipa Toljana (BBK Orlov Krug) koji je u jakoj konkurenciji ostvario odličan rezultat.

bk kamesnica

U ženskoj konkurenciji dominantnom vožnjom prvo mjesto pripalo je Lejli Tanović (Bosnia and Herzegovina National Team) koja je gotovo 10 minuta iza sebe ostavila drugoplasiranu Luciu Veselu (GT opportunity Brno) dok je treća bila Agathe Micol (SA Verdunois). Od hrvatskih vozačica nastupile su Antonela Juretić (BK Grobnik) i Ema Filipović (BK Biker).

Što se tiče članova BK Kamešnica nastupilo ih je ukupno 5 – Ivan Bašić u kategoriji ‘Veterani B’ kroz cilj je prošao kao treći iako je imao dva pada ostvario je odličan rezultat, Mario Radnić sedmi u kategoriji Rekreativci, Ante Cvitković u kategoriji Juniora, Petar Bašić peti u kategoriji Kadeta, Luka Tadić-Šutra šesti u kategoriji do 15 godina i Josip Marković šesti u kategoriji do 13 godina.

‘Na kraju ćemo iskoristiti prigodu da se zahvalimo svim članovima i volonterima koji su sudjelovali u pripremi utrke kao i svim sponzorima i donatorima bez kojih ovo sve ne bismo bili u mogućnosti realizirati. Hvala i svim gostima te se nadamo da se vidimo i sljedeće godine’, poručuju iz BK Kamešnica.

bk kamesnica
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh