Otok: ‘Pao’ Proračun, ide se u nove izbore

Autor/ica
Objavljeno: 31 prosinca, 2019
opcina otok

Vijećnici Općine Otok nisu izglasali Proračun za 2020. godinu. Kako doznajemo od općinskog načelnika Dušana Đule, sjednica je održana, ali kvoruma za izglasavanje Proračuna nije bilo.

Đula smatra da je Proračun ‘pao’ zbog, kako se slikovito izrazio, dobro poznate kuhinje HDZ-a.

‘U toj kuhinji glavni kuhar je bio bivši načelnik Branko Samardžić, pomoćni kuhar je Marko Mravak, a perač posuđa Anđelko Mravak. Iskreno, ja se sramim zbog ovoga zadnjeg, a mislim da se i mještani sela Gale trebaju sramiti’.

Đula kaže kako su novim Proračunom predvidjeli niz demografskih mjera, kao što su besplatan vrtić za svu djecu s područja Općine Otok, besplatan prijevoz za sve studente koji studiraju u Splitu, besplatan prijevoz studenata koji žive u domu.

‘ Osigurali smo 300 tisuća kuna na nivou općine za pomoć mladim obiteljima. Imajući u vidu stanje u našoj općini, s pravom  se pitam tko je taj da našim roditeljima i djeci krade besplatan vrtić i studentima besplatan prijevoz.’, kaže Dušan Đula

Đula tvrdi kako je 7 općinskih vijećnika bilo spremno podržati Proračun.

‘Na sjednici se nije pojavio Anđelko Mravak te nije bilo kvoruma za nastavak sjednice. Sada nam slijede novi izbori za Općinsko vijeće, dok ja kao načelnik ostajem na dužnosti kao  i vlast koja je izabrana na prošlim izborima’, kaže načelnik Dušan Đula.

Novi izbori za Općinsko vijeće Otoka najvjerojatnije će biti u ožujku 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh