tramax

Otok: Prvi božićni buvljak u OŠ Kamešnica

Autor/ica
Objavljeno: 10 prosinca, 2019
buvljak otok

Izvor: OŠ Kamešnica Otok

Brojne hvale vrijedne humanitarne aktivnosti obilježile su ovaj Advent, a naši učenici su se svakoj od njih iskrena i otvorena srca rado odazvali. Ipak, ove godine OŠ Kamešnica posebno je ponosna na prvi božićni buvljak organiziran u našoj školi.

Školski volonterski klub koji je u školi već duže vrijeme prepoznatljiv kao inkubator pozitivnih pomagačkih priča ove godine došao je na ideju o realizaciji božićnog buvljaka. Donacijom učenika, roditelja i učitelja izložbeni štandovi brzo su bili preplavljeni bogatom ponudom odjeće, igračaka, nakita, filmova, knjiga i crtića.

buvljak otok

Kako su cijene bile simbolične, već u ponedjeljak ponuda je bila prepolovljena. Svatko je uspio pronaći nešto za sebe. Učenici i njihovi roditelji imali su priliku na vrijeme se pripremiti za blagdansko darivanje i odabrati jedinstvene poklone za svoje najmilije. Sajmu se priključila i naša učenička zadruga ‘Blaga Kamešnice’ izlažući svoje originalne rukotvorine nakita, magneta, božićnih ukrasa, domaćih čajeva i džemova.

buvljak otok

Na ovaj način željeli smo učenicima poslati poruku da se uz malo dobre volje mogu zaista učiniti velike i predivne stvari. Ono što nekom više ne treba, nekog drugog može iznova razveseliti. Sva prikupljena novčana sredstva bit će usmjerena potrebitima u našoj zajednici. A, mi ćemo ove nedjelje upaliti i treću svijeću na adventskom vijencu sa željom da se ovaj krug dobrote širi i dalje kroz čitavu nadolazeću godinu. Sretan Božić želi vam vesela ekipa iz Otoka

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh