fruhwald
otvorena vrata

Otvoren Javni natječaj za dodjelu potpora za diplomske i doktorske radove

Autor/ica
Objavljeno: 17 siječnja, 2020
diplomanti

Grad Sinj objavio je Javni natječaj za dodjelu potpora za diplomske i doktorske radove, koji se tematski (naslovno i sadržajno) izričito odnose na društvena pitanja vezana za Grad Sinj, obranjene u 2019. godini, kao i za radove obranjene u 2020. godini.

Podsjećamo, krajem 2017. godine Gradsko vijeće Grada Sinja donijelo je Pravilnik o potporama za diplomske i doktorske radove na temu Grada Sinja, temeljem kojeg se pravo na potporu u iznosu do 5 tisuća kuna ostvaruje obranom diplomskog rada kojim se stječe akademsko zvanje magistra struke, magistra inženjera struke, doktora struke, sveučilišnog specijalista i stručnog specijalista, dok se pravo na naknadu u iznosu do 10 tisuća kuna ostvaruje obranom doktorskog rada kojim se stječe akademsko zvanje doktora znanosti ili doktora umjetnosti.

Kako doznajemo u Gradskoj upravi, Grad Sinj do sada je isplatio ukupno 14 potpora – 8 tijekom 2018. godine, a 6 tijekom 2019. godine, sve za diplomske radove, ukupno 70 tisuća kuna. Budući da u donesenom Pravilniku nije bilo naznačeno kako je riječ o potporama u neto iznosu, tijekom dodjele potpora za 2017. i 2018. godinu od predviđenih iznosa odbijeni su porezi i doprinosi pa su diplomantima umjesto pojedinačnih potpora od 5 tisuća kuna dodijeljene potpore od oko 3,2 tisuće kuna. Stoga je Gradsko vijeće u listopadu 2019. godine donijelo Izmjene i dopune Pravilnika te se potpore sada dodjeljuju u ukupnom neto iznosu od 5, odnosno 10 tisuća kuna.

Javni natječaj za dodjelu potpora za diplomske i doktorske radove obranjene tijekom 2019. godine otvoren je do 31. ožujka, a za radove obranjene tijekom ove godine do 31. prosinca 2020. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh