BANNER FERATA

Otvorena izložba Damira Markulina ‘Traganje duše’

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoza, 2016
izlozba_markulin11

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ u Galeriji Galiotović pred brojnim posjetiteljima sinoć je otvorena izložba skulptura i reljefa u kamenu, drvetu i terakoti Sinjanina Damira Markulina.

Izložbu je otvorila gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, a osim nje okupljenima su se pozdravnim riječima obratili v.d. ravnatelja Kulturno-umjetničkog središta Sinj Vito Perić, poznati pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, koji je u okviru programa recitirao svoje dvije pjesme ‘Hrvatica’ i ‘Ne daj se Cetino’ te sam autor izložbe Damir Markulin. Svoj osvrt o autoru i njegovim djelima dao je prof. dr. sc. Miljenko Buljac.

Na izložbi pod nazivom ‘Traganje duše’, na dva dijela galerije izložena su 62 eksponata. U gornjem dijelu izloženo je oko 25 djela sakralne tematike, a u donjem djelu su radovi kojima se umjetnik bavi dubokim životnim temama.

‘U ovom ciklusu, sakralnom i ovom drugom kojeg ja nazivam životni, zapravo sam htio slikati emociju. Ne slikati ono osnovno viđenje, onaj prostor u svijet odakle svaki slikar počne pa slika pejzaž, ljudske likove… Ja sam se odmaknuo i našao neki svoj put, jer me zbilja zanima to duhovno, oslikavanje te najdublje ljudske težnje i emocije’, kazao je Damir Markulin, čija će izložba za posjetitelje biti otvorena do 16. kolovoza.

Dodajmo kako je u okviru programa nastupila Klapa Hrvace.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh