fruhwald
otvorena vrata

Otvoreno pismo Slavena Kardoša odgovornima za stanje u Batonovoj ulici

Autor/ica
Objavljeno: 5 studenoga, 2015

slaven_kardos

Jutros nam je pristiglo otvoreno pismo učitelja Slavena Kardoša upućeno odgovornima za stanje u Batonovoj ulici, pa ga prenosimo u cijelosti:

Nedavno sam u Slobodnoj Dalmaciji pročitao članak kako bi, čim primjetimo da zaboravljamo, trebali kod liječnika. Ma zamislite koliki bi to red bio pred ambulantama kada bi se toga pridržavali. Nanizali bi se lokalni političari, zastupnici u općinskim, gradskim i županijskim vijećima i skupštinama, saborski zastupnici, načelnici i gradonačelnici pa sve do predsjednika vlade i države. Tiskali bi se u redu i mnogi direktori i ravnatelji, šefovi i činovnici, a na kraju reda bi bili mi, obični smrtnici.

E zašto sam ovo napisao kao uvodnik u ono što slijedi? Opet ona moja zaboravljena ulica, Batonova ulica, a pridružili joj se i Put Miletina i Čemer, jer i njih prokopaše i ostaviše osakaćene.

Dođoše, obiđoše i odoše (Nema one: Veni, vidi vici!), a ulica tone, doslovno. Na nekim mjestima se dio nageo za dvadesetak stupnjeva, a od ostatka asfalta i betoniranog kanala ima i do 30 cm.

Nakon kopanja kanala i polaganja kablova prilaz i ulica ostaše devastirani, a na livadi iza kuće generala Petra Šimca, gdje je trebao biti stup, iskopana je ogromna jama. Jama je neograđena i puna vode te predstavlja opasnost za djecu i izletnike.

Osta pusta, razrovana, zaboravljena i rupa i put i ulica. A ako dođe do nesreće, svi odgovorni će ‘imati amneziju’. Neće se sjetiti što su rekli i obećali. A rekli su: ‘Bit će asfaltirano do kraja rujna!’

Oprostite gospodo, niste naveli godinu. Ma tko je u laži prigriza jezik? Zato se odgovornima za ovo svaki put štuca kada vozimo preko nastalih ‘jaruga’. Nadam se.

Jedan od stanara Batonove ulice

Učitelj Slaven Kardoš

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh