Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Ovčara – vječna rana

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2023
ovcara

‘Nestalo je sve.. dogodio se najveći zločin u našoj domovini. Krik je parao nebo, zemlja se natopila nevinom krvlju. I od tog trenutka više ništa na tom mjestu nije isto. Svaku sunčevu zraku koja dopre do tog mjesta ohladi vjetar koji neprestano puše. Toliko jako da ga osjetiš do kosti. Toliko jako da te vrati u onaj tren i onu hladnoću kada je sve utihnulo. Ni ptice tamo ne cvrkuću. Sve je stalo…

Dogodila se – OVČARA! / Sandra Rapčak Škomrlj, dijete nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.’

I ove godine 20.11. u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata održan je 16.  Mimohod pod nazivom ‘Vi ste naš ponos – mi smo vaša snaga’ i prigodni program ‘Ovčara – vječna rana’.

U koloni tuge, sjećanja, ali i ponosa, od Memorijalnog groblja do Ovčare i rame uz rame sa svojim prijateljima iz cijele Hrvatske koračali su članovi Udruge obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine, a pridružili su im se i članovi Udruge maloljetnih dragovoljaca i hrvatski branitelji liječeni od PTSP-a.

U sklopu projekta položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen obilježjima poginulim Sinjanima, Ivanu Poljaku – Sokolu i Andriji Alčiću.

Projekt je odrađen uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Sinja.

 

ferata@ferata.hr
0997370409