Ovog vikenda počinju krnjevalske svečanosti

Autor/ica
Objavljeno: 23 siječnja, 2015

krnjevali_sinj

Ovog vikenda započinju krnjevalske aktivnosti na području Cetinskog kraja.

U nedjelju u 11 sati na Trgu kralja Tomislava u Sinju održati će se svečanost otvaranja Krnjevalskih dana te primopredaja ključeva Grada. Ove godine najviše posla u organizaciji krnjevalskih aktivnosti odrađivat će mlađi članovi sinjske Krnjevalske udruge.

‘I ove godine u krnjevalskim aktivnostima organiziramo arambašijadu, tripicijadu, maskenbal i izložbu starih slika, maski i kostima. Sve će se to održavati u našim prostorijama u Tripalovoj palači. Ove godine Krnjeval fest nećemo organizirati u ovom zimskom razdoblju nego u ljetnom vremenu, pošto je to sada postalo atraktivno u mnogim mjestima’, istaknuo je tajnik Krnjevalske udruge Sinj Ivan Milošević Saki.

Osim u Sinju, krnjevalske svečanosti zahuktavaju se i u drugim djelovima Cetinskog kraja. U svoje mačkarske pohode sutra kreću i članovi mačkarske udruge iz Gale. Okupljanje započinje kod Cibora od 8 sati, a zatim slijedi odlazak na Gljev pa povratak u selo gdje će se u Mravaka pod šatorom upriličiti zabava, uz bogatu gastronomsku ponudu jela i pića.

U Otoku tradicionalne mačkarske dane otvaraju Stranjsko-ovrljačke mačkare, koje u pohode po svom kraju kreću u subotu ujutro u 9 sati s Kuredžina guvna. Oko podne se očekuje njihov dolazak u centar Otoka, na Roknjaču, gdje će izvesti prigodan program.

Ove godine po prvi puta u organizaciji Grada Sinja i Turističke zajednice grada Sinja, 14. veljače održat će se velika smotra krnjevalskih udruga s područja Cetinskog kraja.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh