Banner CORE HIT RADIO

Papi Franji u Vatikanu uručena monografija ‘Zauvijek okrunjena’

Autor/ica
Objavljeno: 19 siječnja, 2023
Papa monografija

Na Facebooku Gospa Sinjska objavljena je vijest da je Papi Franji u Vatikanu uručena monografija ‘Zauvijek okrunjena, zapisi o Gospinim jubilejima’, koja na 400 stranica obrađuje tristotu obljetnicu slavne obrane Sinja uz Gospin zagovor (1715. – 2015.) i tristotu obljetnicu krunjenja Slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716. – 2016.).

Papi je monografiju u srijedu, 18. siječnja, u znak zahvalnosti, uručio Košućanin sa zagrebačkom adresom Mihailo Mateljan, tijekom audijencije u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu.

‘Nezaboravan susret. I ne može postojati prikladniji pridjev: susret s papom Franjom čast je koja se sigurno ne događa svaki dan, jedan od onih događaja koji ostaju urezani u um i srce, cijeli život. Tom prigodom Njegova Svetost zahvalila nam je na ljubavi i poštovanju koje smo mu iskazali. Ujedno nas je pozvao da ustrajno molimo za Svetu Crkvu, ali i za njega kako bi mogao neumorno propovijedati svjetlo vjere. Papa Franjo, nama, kao i svim štovateljima Čudotvorne Gospe Sinjske i cijelom cetinskom kraju udijelio je apostolski blagoslov’, napisao je Mihailo Mateljan nakon susreta s Papom.

Susret sa Svetim Ocem ostvaren je uz pomoć apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Giorgia Lingue.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh