tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Petar Maretić: Šteta od poplave procijenjena na oko 1,5 milijun kuna

Autor/ica
Objavljeno: 20 siječnja, 2022
dicmo poplava

Nakon što je jučer, 19. siječnja župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode na području Općine Dicmo uzrokovane poplavom 5. prosinca prošle godine, počele su pristizati prijave o nastaloj šteti. Gostujući u programu Hit radija dicmanjski načelnik Petar Maretić istaknuo je kako će ova odluka puno značiti za dicmanjsko područje u saniranju nastale štete.

‘Nakon našeg upućenog zahtjeva za proglašenjem prirodne nepogode na teren je izašlo stručno županijsko povjerenstvo kako bi utvrdilo razmjere štete. Pošto je utvrđena šteta veća od 20 posto našeg izvornog proračuna, župan je donio jučer odluku kojom je proglasio prirodnu nepogodu za našu općinu. Ovim putem pozivam sve one koji nisu prijavili štetu na svom obiteljskom ili gospodarskom objektu da to učine do krajnjeg roka prijave, a to je srijeda, 26. siječnja. Prijave se zaprimaju radnim danima u općinskim prostorijama’, istaknuo je Maretić.

Načelnik Maretić kazao je kako sadašnje procjene govore da je nastala šteta u visini oko 1,5 milijuna kuna.

‘Radi se o šteti na obiteljskim objektima, objektima u Radnoj zoni Dicmo, komunalnoj infrastrukturi, kao i o troškovima koje smo imali u saniranju šteta od poplave. Tu još nisu u cijelosti uključene štete na poljoprivrednom zemljištu, a detaljnije će se ti razmjeri šteta vidjeti kada na proljeće poljoprivredne kulture budu u fazi vegetacije’, istaknuo je načelnik Općine Dicmo Petar Maretić.

dicmo poplava

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh