BANNER FERATA

Petar Popović: U Sinju sam igrao jednu od najdramatičnijih utakmica karijere

Autor/ica
Objavljeno: 15 svibnja, 2019

Najveću pobjedu u svojoj povijesti KK Alkar je ostvario prije 36 godina. Bilo je to 20. prosinca 1983. kada je u grotlu sinjske dvorane u polufinalu Kupa pao veliki Zadar. Semafor je na kraju govorio sve, 82:81 za Vrcanove momke i plasman u finale Kupa protiv Bosne.

Rado i s ponosom tih trenutaka uvijek se prisjećaju ljubitelji košarke u sinjskom kraju i sami protagonisti koji su u tom vremenu igrali za Alkar ili su bili u stručnom stožeru. Rijetko je bilo prigoda da se nakon toliko vremena razgovara sa Zadranima, onima koji su bili dio te spektakularne utakmice. Poluzavršnica državnog prvenstva za juniore koja je proteklih dana odigrana u Sinju dala nam je tu mogućnost. Naime, na klupi Zadra pored prvog trenera Jure Ružića bio je legendarni zadarski košarkaš Petar Popović, koji je prije 36 godina bio organizator igre Zadrana. U razgovoru za Feratu Popović kaže kako mu je ta utakmica bila jedna od najdramatičnijih utakmica karijere, ona koja se ne zaboravlja.

‘Opet čestitam Alkaru na toj za njih slavnoj pobjedi, iako smo mi tada smatrali kako je bilo malo neregularnosti u samom susretu. Ali, što je tu je, bilo pa prošlo. Mi smo imali strašnu momčad – Sunara, Petranović, Skroče, Obad i svi mi ostali, ali nismo uspjeli proći Sinj i sami smo krivi što smo dozvolili da zadnji napad odlučuje susret’, prisjeća se Popović.

Alkar, kaže, zaslužuje sve pohvale.

‘Oni su odigrali iznad svih svojih mogućnosti i ja još jednom nemam što drugo nego čestitati Alkaru na toj fanatičnoj borbi, atmosferi i naravno publici. Jer jadno je to kada igraš u praznoj dvorani, niti gušta niti ičega. Sinj je pravi košarkaški grad, tu je pravi ambijent kao što je to bilo nekada u našim starim Jazinama. Zato Sinjanima još jednom čestitam na svemu, na toj pobjedi prije toliko godina i na organizaciji juniorskog prvenstva, gostoprimstvu. Alkaru želim puno uspjeha u idućim sezonama’, istaknuo je legendarni Petar Popović, koji je na kraju dodao kako je ipak njemu najdraža utakmica karijere ona u Zagrebu kada 1986. njegovom tricom Zadar u majstorici srušio veliku Cibonu s Draženom Petrovićem i osvojio naslov prvaka bivše države.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh