svabo

Peticija zbog ukidanja brdsko-planinskog područja

Autor/ica
Objavljeno: 12 travnja, 2014

bulj_potpisi

Nositelj Nezavisne liste, sinjski vijećnik Miro Bulj pokrenuo je potpisivanje peticije zbog Nacrta Zakona o regionalnom razvoju RH, kojim bi Grad Sinj izgubio status potpomognutog područja.

S indexom razvijenosti od 81,37 posto nacionalnog prosjeka Sinj bi od 2015. godine izgubio status brdsko-planinskog područja. Miro Bulj ističe kako će, ukoliko Nacrt Zakona bude usvojen, Sinj ostati zakinut za oko 24 milijuna kuna, odnosno za više od 40 posto proračunskih prihoda.

‘Narod će pokazati Vladi RH i lokalnoj zajednici da Grad Sinj nema toliku stopu razvijenosti. Ako se ukine status brdsko-planinskog područja i Sinj izgubi 24 milijuna kuna, to će biti posljednji čavao u lijes Sinja. Pozivam još jednom javno Vladu RH da preispita index razvijenosti Grada Sinja, koji je s rekordnih 3.300 nezaposlenih pri vrhu u državi, pozivam da pogledaju situaciju po svim ostalim pitanjima i da se u novom Zakonu pronađe model prema kojem bi Sinj ostao potpomognuto područje’, kaže Miro Bulj koji ističe kako je danas od 9 do 12 sati peticiju potpisalo više od tisuću Sinjana.

Bulj je najavio kako će potpisivanje peticije biti do 26. travnja, na Pijaci, a potom će potpise predati Predsjedniku RH, Predsjedniku Vlade, Saboru, nadležnom Ministarstvu, te klubovima zastupnika u Saboru.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh