semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Počele prove na Alkarskom trkalištu

Autor/ica
Objavljeno: 17 srpnja, 2015
prove3

Foto: NIkica Ugrin

Nakon priprema u Sinjskom polju i okolnim mjestima, jučer poslijepodne prove alkara nastavljene su na Alkarskom trkalištu.

Prije prova, alkari su se okupili na Hipodromu, gdje je vojvoda Ante Vučić obavio prozivku kandidata za jubilarna 300. alkarska nadmetanja te obznanio svoju odluku kako će s provama na trkalištu nastaviti svi oni koji su se od sredine svibnja pripremali u Sinjskom polju, a njih je 31. Uz kandidate za alkarska nadmetanja prozivci su nazočili tajnik potpredsjednik Viteškog alkarskog društva Dinko Bošnjak, tajnik Ivan Nasić, članovi Časnog suda Andrija Filipović Grčić, Ivan Zorica i Boško Vladović, arambaša Ivo Vukasović, predsjednik NO VAD-a Jerko Ivandić, direktor Alkarske ergele Stipe Šimundža, domaćin VAD-a Davor Benja i predstavnici medija. Prigodno su se alkarima obratili i zaželjeli im dobre i zdrave prove potpredsjednik VAD-a Dinko Bošnjak i predsjednik Časnog suda Andrija Filipović Grčić.

Nakon toga vojvoda Vučić je pročitao kandidate koji će nastaviti s provama, a to su: alaj-čauš Ivica Filipović Grčić, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić,Mislav Franchini, slavodobitnik 299. Alke Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, Frano Ivković,Bože Mandac, Nenad Marić, Joško Masnić, Alen Poljak, Tino Radanović, Ante Runje, Martin Šušnjara, Frano Talaja, Petar Tomašević, Marko Vrca, Ante Zorica, Ivo Zorica i zamjenik alaj-čauša Mario Šušnjara. Uz ove alkare koji su bili u prošlogodišnjoj alkarskoj povorci, na provama će biti i vježbenici: Stipe Bogdan, Mihovil Župa ,Stipe Jukić, Josip Jadrijević, Josip Benja, Marko Šuća i Branimir Vučković.

‘Po prijedlogu alaj-čauša Ivice Filipovića Grčića te uz konzultaciju s članovima Uprave i Časnog suda, svi koje sam pročitao zaslužili su da ove godine izađu na trkalište. Stoga sam dao popis i onih za koje su neki mislili da neće nastaviti s provama. Oni su to zaslužili svojom ozbiljnošću i mi ćemo ih pratiti. Ove godine će trčati najbolji’, naglasio je vojvoda Ante Vučić.

Tradicionalno pred polazak na trkalište, riječi molitve i blagoslov alkarima uputio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić.
Određeni kandidati potom su se uputili prema trkalištu, gdje ih je čekalo stotinjak zainteresiranih, a ponajviše najmlađih. Prove se nastavljaju u ponedjeljak u 18 sati, kada se očekuje i početak prova s kopljem.

fotogalerija (Nikica Ugrin i Ante Botić)

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh