semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Počelo obilježavanje 40 godina rada KD Brnaze

Autor/ica
Objavljeno: 31 siječnja, 2015
kd_brnaze_koncert04

Prigodnim koncertom sinoć je u sinjskom gradskom kinu počelo ovogodišnje obilježavanje proslave 40. godina osnutka i kontinuiranog rada Kulturnog društva ‘Brnaze’.

KD Brnaze kroz ova četiri desetljeća postiglo je izvanredne rezultate, čuvajući ljubomorno baštinu i etno tradiciju svoga kraja diljem Hrvatske i ostalih zemalja.

‘Ovo je prigoda da se zahvalimo svima onima koji su od početka do današnjih dana vodili, plesali i brinuli oKulturnom društvu koje je ponos naših Brnaza, Sinja, Cetinske krajine’, kazala je predsjednica Društva Anđela Paštar Krnčević, najavivši kako je ovo jedna od nekoliko svečanosti kroz ovu jubilarnu godinu KD Brnaze.

Prema riječima Paštar Krnčević, najzanimljiviji nastupi organizirat će se u kolovozu.

Zahvalu na dosadašnjem radu i s dobrim željama za budući rad u ime Grada Sinja uputio je dogradonačelnik Zlatko Ugrin, a u ime Županije splitsko-dalmatinske dožupan Luka Brčić.

Okupljeni u gradskom kinu ovoga puta imali su prigodu vidjeti svu raskoš narodnih nošnji, ljepotu plesa i pjevanja mladih članova brnaškog Društva pod vodstvom stručnog voditelja Mira Vukasovića. Članovi KD Brnaze svoju večer počeli su Sinjskim kolom, zatim su nastupili sa Starim splitskim kolima, pa Vrličkim kolom i na kraju sa završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta.

Svojim nastupom Brnažane su počastili pjesmama i plesovima svog livanjskog kraja članovi KUD ‘Kamešnica’ iz Podhuma. Na ovoj svečarskoj večeri nastupile su i članice Ženske klape KUD-a Vrilo Obrovac Sinjski, a pred stotinjak okupljenih građana među kojima su bili i nekadašnji članovi Društva, program je vodila Magdalena Šipić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh