Banner CORE HIT RADIO

Počeo Advent u Sinju, upaljena prva adventska svijeća (FOTO)

Autor/ica
Objavljeno: 27 studenoga, 2022
x

Zasjala je prva adventska svijeća u našem gradu. Obred paljenja prve svijeće kod fontane ‘Luca’ predvodio je gvardijan fra Marinko Vukman. Prvu svijeću upalili su gradonačelnik Miro Bulj, predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić i gvardijan fra Marinko. Nositelj programa paljenja adventske svijeće je ‘Udruga Sinjski ferali’ u suradnji sa Samostanom i Župom Gospe Sinjske.

Na Šetalištu Alojzija Stepinca paljenje svijeće organizirala je Turistička zajednica Grada Sinja, a park uz Šetalište ukrasili su članovi udruge Sinjski ferali kojima su i ove godine u izradi ukrasa pomogli učenici i profesori TIŠ Ruder Bošković iz Sinja. Manifestacija je okupila velik broj Sinjana, a zabavljali su se uz dobru glazbu, nastupe sinjskih mažoretkinja, kuhano vino, uštipke i fritule.

 

Nakon paljenja svijeće Gradonačelnik je otvorio i klizalište uz kojeg ga je dočekao veliki broj djece, a klizalište je prvog dana Adventa u Sinju za sve posjetitelje bilo besplatno.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana zabava je potrajala do radnih jutarnjih sati uz koncert sinjskih bendova: Piromana, Z-benda, Ive Ajduković i Filomena & Banda.

advent

Foto: Nina B.B.

Tijekom cijeloga prosinca bogatim kulturno-zabavnim i gastronomskim programom Sinjani i njihovi gosti će uživati u raznovrsnim manifestacijama, kao i uvijek pogodnim za svaki ukus i uzrast.

Advent u Sinju nudi nastupe poznatih hrvatskih i lokalnih glazbenika, omiljenih klapa i kulturno-umjetničkih društava, kazališne predstave, ali i uprizorenja hrvatskih tradicijskih običaja. Neće manjkati ni zabave za najmlađe – uživat će u Dječjem tjednu, a posjetit će ih i Djed Božićnjak!

Foto: Petar Malbaša, Luka Labrović i Toni Vučković.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh