banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Počeo sedmodnevni prosvjed ispred Deponija Mojanka

Autor/ica
Objavljeno: 20 listopada, 2019
prosvjed mojanka

Ispred ulaza na Deponij Mojanka danas u 15 sati počeo je sedmodnevni prosvjed građana koji se protive odlaganju otpada iz Vrgorca, ali i drugih jedinica lokalne samouprave na sinjski deponij.

Prosvjed, na kojem se okupilo oko 350 građana, organizirao je Mjesni odbor Turjaci, u dogovoru s Mjesnim odborom Brnaze. Osim mještana ova dva sinjska naselja, na mirnom prosvjedu danas su bili i drugi građani, uglavnom s područja grada Sinja, koji se protive Rješenju Državnog inspektorata, prema kojem tvrtka Čistoća Cetinske krajine na deponiju Mojanka mora prihvaćati komunalni miješani otpad s područja grada Vrgorca.

U ime organizatora, okupljenim građanima obratio se predsjednik MO Turjaci Stipe Perić, koji je kazao kako mještani traže da se hitno prestane dovoziti otpad iz Vrgorca, ali i drugih gradova i općina izvan Cetinske krajine na Deponij Mojanka, te da Grad Sinj do kraja ove godine provede postupak javne nabave za sanaciju Deponija. Perić je kazao kako u Gradu Sinju postoji izvedbena projektna dokumentacija, kao i novac potreban za sanaciju Mojanke. Kazao je kako će se prosvjed nastaviti i sljedećih dana, do nedjelje, 27. listopada do 16 sati. Obećao je da niti jedan kamion sa smećem iz Vrgorca ili nekog drugog grada i općine neće ući na Mojanku te da su građani, u slučaju njihovog dolsska, spremni stati ispred njih.

Među prosvjednicima su bili i Miro Bulj, saborski zastupnik i sinjski gradski vijećnik, kao i još nekoliko gradskih vijećnika, Zlatko Ugrin, zamjenik gradonačelnice Sinja, Ivana Živaljić, direktorica Čistoće Cetinske krajine, Milan Smoljo, direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine te predstavnici MO Brnaze.

Prosvjed se nastavlja sutra od 6 sati ujutro, a trajat će do 15 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh