Banner CORE HIT RADIO

Počinje 5. izdanje Ljetne glazbene škole Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 9 srpnja, 2022
ljetna glazbena skola

U organizaciji Klastera Sinjska Alka u periodu od 11. do 23. srpnja petu godinu zaredom bit će održana Ljetna glazbena škola u Sinju.

U radu Ljetne škole Sinj sudjelovati će poznati profesori nudeći raznovrsnost stručnog pristupa i edukativnih metoda. U prvom tjednu ljetne škole sudjeluju prof. Karolina Šantl Zupan; flauta, prof. Jože Kotar i prof. Bruno Phillip; klarinet, prof. Boštjan Lipovšek i prof. Franci Lipovšek; rog, prof. Gordan Tudor; saksofon, prof. Dušan Kranjc; trombon, prof. Dario Teskera; truba, prof. Josef Steinbock; tuba, prof. Nejc Merc; euphonij te prof. Simon Perčić; orkestar.

U drugom tjednu sudjeluju prof. Đorđe Stanetti; klavir, prof. Anđelko Krpan; violina, prof. Wladimir Kossjanenko; viola, prof. Branimir Pustički; violončelo i prof. Adela Golac Rilović; solo pjevanje.

Nastava će biti održana u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na više lokacija u samom središtu grada (Alkarski dvori, Galerija Sikirica, Muzej Cetinske krajine, OGŠ Jakova Gotovca, Gimnazija Dinka Šimunovića i TIŠ Ruđera Boškovića) dok će se u večernjim satima održavati koncerti profesora i polaznika u Galeriji Sikirica. Ovogodišnja ljetna glazbena škola trajati će dva tjedna i prijavljeno je više od 100 polaznika iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja te veliki broj djece iz Cetinske krajine. Na ovaj način smo djelovanje ljetne škole podigli na viši nivo, a sve u cilju unaprjeđenja glazbene kulture, kao i turističke ponude Grada Sinja i Cetinske krajine.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u ponedjeljak u 19:30 sati u Galeriju Sikirica na koncert otvorenja na kojem nastupaju profesori koji sudjeluju u prvom tjednu ovogodišnjeg izdanja Ljetne glazbene škole. Kroz dva tjedna u sklopu ljetne škole održati će se niz koncerata i predavanja, te je sve otvoreno za javnost. Stoga pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane, te sve ljubitelje klasične glazbe da svojom nazočnošću uveličaju ova događanja.

glazbena skola

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh