mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Počinje posebna regulacija prometa u Brnazama

Autor/ica
Objavljeno: 4 lipnja, 2024
brnaze

Iz poduzeća Hrvatske ceste uputili su službenu obavijest o privremenoj regulaciji prometa na državnoj cesti D1 kroz naselje Brnaze, uz priložene planove privremene prometne signalizacije.

U obavijesti stoji:

‘U gradu Sinju u tijeku su radovi na sanaciji postojećeg sustava odvodnje i proširenju postojeće mreže odvodnje na aglomeraciji Sinj (Lot 2) koju izvodi tvrtka Inero d.o.o. U sklopu ovih radova izvode se i radovi na rekonstrukciji državne ceste D1 kroz naselje Brnaze, dionica od raskrižja sa DC60 (kod Masle) do priključka za TC Lidl u dužini od 1.9 km, koji su sufinancirani od strane Hrvatskih cesta.

U četvrtak, 6.6.2024. godine od 9 sati bit će na snazi režim privremene regulacije prometa u cilju sigurnog izvođenja radova i vođenja prometa na području Brnaza.

Zatvara se zapadni trak državne ceste D1 od Vučkovića ulice do iza raskrižja sa DC60 (kod Masle). Ograđeni zapadni trak koristit će se kao prilaz gradilištu za radnike i građevinske strojeve.

Istočnim trakom DC1 (strana prema sinjskom polju) odvijat će se nesmetano promet iz smjera Splita prema Sinju reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Iz smjera Sinja prema Splitu promet se preusmjerava odgovarajućom prometnom signalizacijom na obilaznu cestu (ulice Panze, Vukasovići i Ferata – put ”Rere”). Za vozila duljine do 7,00 m omogućen je obilazak prema Trilju preko ulice Ferata, dok ostala veća vozila koja idu prema Trilju imaju omogućeno okretanje u radnoj zoni Kukuzovac udaljenoj 3,3 km od raskrižja D60 (kod Masle).

Promet teretnih vozila iz Trilja prema Splitu preusmjerava se na raskrižju cesta DC60 i ŽC6148 u Trilju prema Biskome – alternativni pravac za Split, dok je iz Knina obilazak teretnim vozilima omogućen preko D33 (Knin – Drniš) i D56 (Drniš – Klis).

Napominjemo da će režim privremene regulacije biti na snazi do završetka svih ugovorenih radova na rekonstrukciji državne ceste D1 kroz naselje Brnaze i radova proširenja mreže odvodnje aglomeracije uz državnu cestu, tj. do 30.4.2025. godine.

Molimo sudionike u prometu za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Lijep pozdrav,

Hrvatske ceste d.o.o.

PPR Brnaze-ulaz-izlaz F1
PPR Brnaze-ulaz-izlaz F2

ferata@ferata.hr
0997370409