miro bulj
hdz

Počinju 64. Dani Vučkovića dječje alke

Autor/ica
Objavljeno: 15 kolovoza, 2019

Od poznate koštele  prema donjem dijelu sela Vučkovića privode se kraju posljednje pripreme za dječju alku. Natjecanjem za Baru u petak, 16. kolovoza u 18 sati i službeno počinju trodnevne svečanosti 64. Dana Vučkovića dječje alke.

Petnestak malih alkarića svakoga dana u poslijepodnevnim satima trče od koštele niz ulicu prema alki pripremajući se za nadmetanja. U programu Hit radija u prigodi Vučkovića slavlja gostovali su alkarić Najbrži pravim imenom Vito Vučković i njegov did Tonći zvani Kamazin ,ovogodišnji vojvoda:

‘ Sve  pripreme za alku su završene, a meni je čast biti vojvoda. Do sada sam bio stalno u alci, a u posljednje vrijeme u Časnom sudu. Vjerujem kako ću ukazano povjerenje opravdati na zadovoljstvo svog plemena Vučkovića i svih naših gostiju’,  kazao je vojvoda Kamazin

Njegov unuk, alkarić Najbrži ove godine će imati oproštajnu alku i bit će alajčauš:

‘Do sada imam tri alke u Vučkovića i četiri koje smo trčali izvan našeg sela. Trofeja imam puno, kao i moj brat, a spreman se skoro cilu godinu’,  kaže alkarić dodajući kako će zajedno s njim ove godine alku trčati 15 alkarića.

O trodnevnom programu vojvoda Kamnazin je istaknuo kako je pun događanja i zanimljivosti. U petak Bara počinje u 18 sati, a nakon toga je trka žena Vučkovića alkaruša. Bit će i nastup KU Proložac s predstavom ‘Bračno savjetovalište’.  Svim posjetiteljima dijelit će se besplatno riba i piće. U subotu, na dan Čoje održat će se Veteranska alka, a nakon toga će  nastupiti brojni KUD-ovi, guslari, diplari, a od spize će biti domaći grah.

‘U nedjelju, na dan Alke,  mačkule s Gomilice pucat će od 6 sati. Potom okićena kočija s ađutantom obilazi selo i grad i poziva na Alku. Na trkalištu će se održati Sat povijesti, a od 10 sati Sveta misa. Na groblju će biti  polaganje vijenaca i paljnje svijeća za preminule Vučković i poginule branitelje. Od 17 sati okupljanje je već tradicionalno kod Mikake, fotografiranje  na igralištu, a natjecanje za Alku počinje od 17 sati i 30 minuta. Nakon natjecanja,  na dnu sela će se održati fešta na kojoj će nastupiti grupa Uzbuna i Siniša Vuco. Za sve goste pripremili smo  i  pravu poslasticu, pečenog vola’,  kazao je vojvoda Kamazin  te pozvao sve ljude dobre volje da dođu na Vučkovića slavlje.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh