extrametal

Počinju prijave za ‘Sinjski sajam sela’

Autor/ica
Objavljeno: 10 srpnja, 2019

Turistička zajednica grada Sinja po 10. put organizira manifestaciju ‘Sinjski Sajam Sela 2019.’ kao sajamsku manifestaciju koja bi obuhvatila izlaganje, degustiranje i prodaju hrvatskih tradicijskih proizvoda: hrane, pića i suvenira. Termin organizacije ‘Sinjskog Sajma Sela 2019.’ definiran je u vrijeme održavanja alkarskih svečanosti 2. i 3. kolovoza 2019. godine. Sajam bi se održao u dane kolovoza kada Sinj postaje središte kulturno-vjerskih i turističkih zbivanja Splitsko-dalmatinske županije i šire.

Organizacijom manifestacije, Turistička zajednica grada Sinja omogućava zainteresiranim građanima i posjetiteljima grada Sinja degustaciju i kupnju domaćih tradicijskih proizvoda do kojih potrošači teško dolaze jer većine proizvoda nema u slobodnoj prodaji. Istovremeno, malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima s ruralnog prostora grada Sinja i okolice, te ostalih dijelova Hrvatske pomogao bi u promociji i prodaji njihovih proizvoda.

Ove godine TZ Sinj očekuje još veći broj izlagača te kao organizator imaju obvezu osigurati veći prostor i veći broj stolova za izlagače, jer se očekuje sudjelovanje izlagača iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine od kojeg će broja biti minimalno 40% lokalnih proizvođača.

Naglasili su važnost ovog Sajma za promociju bogate turističke i kulturne baštine, kao i bogate ponude poljoprivrednih proizvođača i proizvođača suvenira, a sve s ciljem turističkog, kulturnog i gospodarskog razvoja cetinskog kraja.

Na ovaj način svi posjetitelji će imati priliku za ove svečane dane važne za grad Sinj (Alkarske svečanosti i blagdan Velike Gospe) opskrbiti svoje blagdanske stolove kvalitetnim proizvodima hrvatskog sela, te dati svoj osobni doprinos sinjskom gospodarstvu i unaprjeđenju turizma.

Prijave za izlaganje na Sajmu podnose se putem e-maila office@visitsinj.com, kontakt telefona 021/826-352 ili osobnim dolaskom u ured Turističke zajednice grada Sinja na adresi Put Petrovca 12, 21230 Sinj.

Prijava mora sadržavati ime i prezime izlagača, odnosno ime udruge, obrta, OPG-a i slično, kontakt broj te broj dana za koji se izlagač prijavljuje.

S obzirom na ograničeni broj izlagača, prijave će se zaprimati do 31. srpnja do 12 sati ili do popunjenja kapaciteta.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh