nacionalni sajam prsuta
Ultra Trail

Počinju svečanosti 67. Dječje alke Vučkovića

Autor/ica
Objavljeno: 18 kolovoza, 2022
alka vuckovici

Natjecanjem za Baru sutra u 18 sati počinju svečanosti 67. Dječje alke Vučkovića.

Ove godine za pobjednika Bare i Čoje te slavodobitnika Alke natjecat će se 21 alkarić, starosti od dvije do deset godina života. Nakon natjecanja za Baru održati će se Trka žena, a poslije slijedi zabavna večer u kojoj će Vučkoviće i njihove goste zabavljati Đoni Gitara.

Natjecanje za pobjednika Čoje u subotu, 20. kolovoza, također od 18 sati, a potom će se održati tradicionalna Utrka veterana. U večernjem kulturno-zabavnom programu koncert će održati Minea.

Natjecanje za slavodobitnika 67. Dječje alke Vučkovića je u nedjelju, 21. kolovoza, u 18 sati. Nakon proglašenja slavodobitnika, u 19,30 sati održat će se lutkarska predstava, a u 21 sat koncert će održati tamburaški sastav Dukati.

Vučkovići su se i ove godine pobrinuli te su osigurali bogatu ponudu jela i pića, po promotivnim cijenama.

Pokrovitelji alkarskih svečanosti u Vučkovića su Grad Sinj i predsjednuk RH Zoran Milanović.

‘Dolazak nam je najavio gradonačelnik Sinja Miro Bulj. Iz Ureda Predsjednika su nam rekli da predsjednik Milanović neće moći nazočiti Alki, ali se nadamo da će poslati svoga izaslanika. Naravno, nadamo se i dolasku predstavnika Splitsko-dalmatinske-županije, moguće i samog župana Blaženka Bobana, kao i predstavnika crkvene vlasti’, kazao nam je član Organizacijskog odbora Neven Vučković Zerdo.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh