Pola mandata – statistika ‘radišnosti’ sinjskih gradskih vijećnika

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpanj, 2019

Trenutni saziv sinjskog Gradskog vijeća sutra ulazi u drugo poluvrijeme svog rada. Vijeće je konstituirano 17. srpnja 2017. godine. Tom prilikom za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Joško Kontić koji je u lipnju 2018. godine dao ostavku. Nakratko ga je naslijedio Zvonko Maras, a nakon njegove ostavke dužnost predsjedavajućeg obnaša Anđelko Bilandžić.

Prema podacima koje smo dobili iz Ureda Grada Sinja, Vijeće je za dvije godine djelovanja održalo 23. redovne sjednice i 10 izvanrednih (tematskih sjednica). Budući da su se neke sjednice održavale kroz više dana, održana su ukupno 43 zasjedanja.

Za dvije godine rada Gradsko vijeća Grada Sinja donijelo je ukupno 246 akata, a vijećnici su postavili 440 vijećničkih pitanja.

U ovom tekstu donosimo ‘statistiku radišnosti’ gradskih vijećnika odnosno podatke o njihovoj nazočnosti na zasjedanjima Gradskog vijeća.

Od vijećnika koji dužnost nisu obnašali cijeli mandat najviši postotak – 100% dolazaka na sjednice ima Vesna Poljak koja je sudjelovala na svih 7 zasjedanja u svom dijelu mandata.

Slijedi je Ante Šušnjara sa 95% dolazaka na zasjedanja kojih je za vrijeme njegovog dijela mandata bilo 20. Ivan Runje bio je na 91% od ukupno 22 zasjedanja otkako je on gradski vijećnik. Solidnih 87% ima i Milan Jukić, a slijedi ga Ivana Šabić koja je bila na 84% zasjedanja u vremenu svog vijećničkog mandata. Najmanji postotak nazočnosti na sjednicama ima Antonija Radić koja je na prva 22 zasjedanja u kojima je obnašala dužnost gradske vijećnice bila na njih 5 odnosno 23%. Ante Milanović bio je na 6 od 8 sjednica u svom dijelu vijećničkog mandata – koeficijent 75%, dok je njegov zamjenik Nikola Vučković od 35 zasjedanja izostao s njih 6 što mu je donijelo koeficijent 83%.

Od vijećnika koji su dužnost obavljali tijekom cijelog prvog dijela mandata samo su dvojica bila na sva 43 zasjedanja Gradskog vijeća. To su vijećnici Joško Kontić i Petar Župić.

Marko Križanac, Žarko Delić, Zvonko Maras i Stipe Perić zabilježili su tek po 3 izostanka pa njihov postotak nazočnosti na sjednicama iznosi visokih 93%.

Dujo Maleš sa 4 izostanka ima postotak ‘radišnosti’ od 91%, a slijedi ga Miro Bulj sa 5 izostanaka i postotkom od 88%.

Filip Klarić Kukuz i Mirko Labrović nisu sudjelovali u radu na 6 zasjedanja pa je njihov postotak dolaska na sjednice 86%.

Tihomir Radović, Ante Gulić i Frano Boko sa po 7 izostanaka sa zasjedanja imaju koeficijent ‘radišnosti’ od 84%.

Ivan Maleš nije bio nazočan na 10 zasjedanja pa je njegov postotak nešto niži od prethodnih i iznosi 77%.

Anđelko Bilandžić i Zoran Milan imaju koeficijent od 70% što ukazuje kako su nazočili na po 30 od 43 zasjedanja, odnosno da su izostali po 13 puta.

Jedini koeficijent ispod 50% pripada Stipislavu Jadrijeviću koji je od 43 zasjedanja nazočio na njih 18, a izostao je 25 puta – koeficijent 42%.

Print Friendly
Facebook
Na vrh