tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Postavljen panoramski dalekozor na vidikovcu Nutjak

Autor/ica
Objavljeno: 28 siječnja, 2022
DVOGLED NUTJAK NASLOVNA

Turistička zajednica grada Trilja danas je postavila panoramski dalekozor na novouređenom vidikovcu Nutjak na staroj cesti Trilj-Bisko. Ovo je predzadnja faza projekta uređenja vidikovca Nutjak. Proširenje i radovi su počeli krajem 2018. godine, kada je uz veliku pomoć Županijskih cesta napravljena prva faza grubih radova, poravnavanja terena i nasipanja šljunkom.

DVOGLED NUTJAK

Godinu kasnije napravljena je druga faza, postavljena je drvena ograda sa željeznim uporištima zbog sigurnosti u dužini oko 30 metara. U trećoj fazi je postavljen drveni plato s tri stube, te info table.

DVOGLED NUTJAK

Iz Turističke zajednice Grada Trilja ističu posebnost ovog projekta i najavljuju završnu fazu njegove realizacije:

‘Postavljanjem prvog panoramskog dalekozora u našem kraju omogućen je poseban vizualan doživljaj našim gostima i lokalnom stanovništvu. Posljednja faza vidikovca trebala bi biti realizirana do polovice ožujka 2022., a podrazumijeva postavljanje klupica i rampe za invalide, čime će biti prvi vidikovac prilagođen osobama sa invaliditetom. Službeno otvaranje samog vidikovca Nutjak očekuje se završetkom posljednje faze radova i postavljanja. Cjelokupni projekt u iznosu od 130.000,00 kn realiziran je fazno i uz financijsku pomoć za nerazvijena područja Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.’

DVOGLED NUTJAK

 

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh