DANI_ALKE mel PM SOLAR

Potpisan ugovor za izgradnju centra kompetentnosti Turističko-ugostiteljske škole Split

Autor/ica
Objavljeno: 20 kolovoza, 2022
SDZ

U zgradi Splitsko-dalmatinske županije potpisan je Ugovor o gradnji između Turističko-ugostiteljske škole Split i tvrtke Tromont d.o.o. iz Splita za projekt Uspostave infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Turističko-ugostiteljske škole Split.

Ukupna vrijednost projekta je 185 milijuna kuna, a građevinski dio je vrijedan 106 milijuna kuna.

‘Vidimo kako u turizmu nedostaje radne snage i kako moramo imati radnike iz trećih zemalja. Realizacija ovoga projekta značit će, prije svega, educiranje učenika koji će se obrazovati kroz praktičnu nastavu u objektima koji će tamo biti kroz mali hotel i dva restorana’, rekao je župan Blaženko Boban.

Ravnatelj Turističko ugostiteljske škole Split Ivo Bilić navodi kako je potpis ugovora kruna rada na ovom projektu.
‘Imamo niz praktikuma u turizmu i ugostiteljstvu. Radi se hotelu s četiri zvjezdice i dva restorana, gdje će naši učenici i polaznici obrazovanja za odrasle imati priliku usavršavati se, educirati i stjecati nove vještine te kompetencije potrebne za tržište rada’, rekao je Bilić.

Predsjednik Uprave Tromonta Ivan Parčina najavio je kako će radovi biti izvršeni u roku.
‘Zadovoljstvo nam je što možemo sudjelovati u ovom projektu u našem gradu. Rok izvođenja radova je 18 mjeseci i sigurni smo da ćemo ispoštivati rokove na zadovoljstvo investitora i da će ova škola doprinijeti daljnjem razvoju turizma u gradu i županiji, a od toga turizma posljedično živi i građevinski sektor’, rekao je Parčina.

Nositelj projekta je Turističko-ugostiteljska škola Split, a partner je Splitsko-dalmatinska županija. Suradnici na projektu su Turističko-ugostiteljska škola, Šibenik, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Split, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Grand hotel Lav.
Potpisu ugovora nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić, te Jozo Sarač, ravnatelj ustanove RERA S.D.

ferata@ferata.hr
0997370409