Potporom i peticijom građani podržali gradonačelnika Mira Bulja

Autor/ica
Objavljeno: 23 studenoga, 2022

Foto: ilustracija, BBC creative

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj poslao je dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja za osnivanje nove područne jedinice dječjeg vrtića ‘Bili cvitak’ Sinj.

Razlog dopisa je saznanje o namjeri zatvaranja privatnog dječjeg vrtića ‘Čarobni pianino’ u Hanu gdje su roditelji upisane djece izrazili zabrinutost zbog najave povećanja cijena vrtićkih usluga kao i namjeru zatvaranja istog prvog prosinca ove godine.

U dopisu je, među ostalim, Gradonačelnik naveo da je Grad Sinj posljednju godinu dana, nakon višegodišnjeg stagniranja u cijenama, povisio iznos sufinanciranja kako gradskih tako i privatnih vrtića sa 950,00 na 1450,00 kn i tom Odlukom izjednačio cijene privatnih i gradskih vrtića.

Gradonačelnik je izvijestio Ministarstvo da je Grad Sinj spreman osigurati predškolsku skrb upisanoj djeci s područja Obrovca Sinjskog i Hana u istom prostoru u okviru postojećeg dječjeg vrtića ‘Bili cvitak’, te da je u pripremi Odluka o podjeli i osnivanju novog dječjeg vrtića da bi se ispoštivao pedagoški standard i osigurala predškolska skrb djeci na području Sinja.

Uz dopis je priložena i Peticija roditelja i članova obitelji djece kao i zainteresiranih mještana koji zbog svih navedenih razloga daju potporu gradonačelniku da osnuje podružnicu dječjeg vrtića ‘Bili cvitak’ – ‘Vrilo’ na Hanu kako bi djeca imala jednake uvjete i mogućnosti rasta i razvoja kao i druga djeca. Potporu gradonačelniku Miru Bulju dao je i Mjesni odbor Obrovac Sinjski čiji je predsjednik zahvalio gradonačelniku na potpori za spas djece koja imaju pravo na stabilno i mirno obrazovanje.

Gradonačelnik Bulj se danas u Zagrebu sastao sa nadležnim službama Ministarstva u cilju rješavanja problema djece cetinskog kraja i roditelja toga područja.

Dopis Ministarstvu pročitajte OVDJE.

Tekst potpore MO Obrovac Sinjski dostupan je OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409