lady

Predsjednik Milanović primio članove Sinjskog pučkog kazališta

Autor/ica
Objavljeno: 29 studenoga, 2021
kazaliste predsjednik

Foto: Tomislav Bušljeta, Ured Predsjednika RH

Članove Sinjskog pučkog kazališta Sinj danas je u svom Uredu primio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Primanje je organizirano povodom proslave 140. godina osnivanja Građanskog glumačkog društva u Sinju i 65. godina Sinjskog pučkog kazališta, a uz predsjednika Milanovića nazočio mu je i posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

Predstavnici Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin, predsjednik, glumac i redatelj, Kažimir Tomašević, tajnik i glumac, Tatjana Katić, predsjednica Nadzornog odbora i mlada glumica Ana Bota, zahvalili su predsjedniku Milanoviću na pokroviteljstvu nad proslavom obilježavanja godišnjica amaterskog kazališnog djelovanja u Sinju, koja je održana je 15. rujna 2021. godine.

kazaliste predsjednik

Predstavnici Društva upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim djelovanjem u proteklih šezdeset i pet godina, tijekom kojih su pripremili i izveli više od 160 premijernih predstava, koje su izveli više od 700 puta diljem domovine i u inozemstvu, a u kojima je sudjelovalo preko 800 glumaca amatera i tehničkog osoblja. istaknuli da danas SPK okuplja većinom učenike osnovnih i srednjih škola te umirovljenike, kao i da ima oko 80 članova.

‘Razgovor s Predsjednikom trajao je nešto više od 40 minuta, a osim o našem kazalištu razgovarali smo i o Sinju i sinjskoj krajini. Predsjednik je izrazio želju da bi volio doći u Sinj i pogledati jednu našu predstavu. Rekli smo da uskoro dolazimo u Zagreb s jednom predstavom, no on je rekao da bi došao u Sinj, u kazalište. Posebno ga je zainteresirala predstava ‘Dujo Manzan i Mate Manistra’, o kojoj već dosta zna’, kazao nam je Željko Viculin.

Predstavnici SPK Predsjedniku su uručili prigodne poklone, originalni plakat predstave iz 1957. godine u kojoj je glumio njegov otac, pok. Stipe Milanović, zahvalnicu za pokroviteljstvo nad proslavom obljetnica i knjigu fra Mirka Marića ‘Sinj i njegova Gospa’.

kazaliste predsjednik
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh