tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Predsjednik otočkog HDZ-a Ivan Laco oštro prozvao načelnika Dušana Đulu

Autor/ica
Objavljeno: 14 svibnja, 2022
unnamed

Ivan Laco, predsjednik OO HDZ-a Otok još jednom je kritizirao načelnika Otoka Dušana Đulu. 

Laco je uputio priopćenje za javnost u kojemu je ponovno prozvao načelnika Đulu za netransparentno trošenje općinskog novca, te ga podsjeća na, kako kaže, neodgovorena pitanja u svezi željeznog otpada pritom misleći na boćarsku dvoranu. Također, navodi da to nije jedina afera načelnika Otoka, te navodi aferu kupnje autobusa.

Priopćenje kojemu je dao naslov ‘Đulina šutnja o skupoj kupovini željeznog otpada’ prenosimo u cijelosti zajedno s priloženim fotgrafijama. 

‘Podsjećamo javnost i načelnika Đulu na neodgovorena pitanja u vezi željeznog otpada kojeg je Đula kupio kao boćarsku dvoranu. Iako je ugovor za kupnju tzv. boćarske dvorane u vrijednosti od 686 000 kuna potpisan prije godinu dana, dvorana još uvijek nije montirana. Da stvar bude gora, nije ni isporučena u cijelosti. 

Trenutno se jedan dio tog željeznog otpada, odnosno boćarske hale, nalazi u dvorištu načelnikove obiteljske kuće, drugi na igralištu NK OSK, a ostatak u Trilju, gdje je i kupljen.     

Potpisom ugovora o kupnji ovog željeznog otpada firma s kojom je sklopljen ugovor o prodaji obvezala se na isporuku i montažu dvorane u roku od 60 dana.  Budući da spomenuta firma ni nakon godinu dana nije ispoštovala ovu obvezu, znači li to da je dužna plaćati penale zbog prekoračenja rokova?   

Aferi s kupnjom boćarske dvorane dodajemo još jednu. Naime, Općina Otok je 31. 12. 2021. godine kupila autobus u iznosu oko 200 000 kn. Već površnim pregledom vidljivo je da je autobus u jako lošem stanju. Posvuda je vidljiva korozija, dok su na površini lima vidljivi pokušaji nedavnog prebojavanja. Nakon kupnje autobus je najprije dovezen u Otok  gdje se „odmarao“ nekoliko mjeseci, a onda je  usljedio pokušaj registracije.  

Naravno, tehnički pregled nije prošao, iz čega je jasno da je autobus neispravan. Da stvar bude zanimljivija, autobus ni nakon 15 dana nije pomaknut sa parkirališta  stanice za tehnički pregled vozila u Sinju. Normalno bi bilo da nakon što vozilo ne prođe tehnički pregled i nakon što se utvrde nedostaci, odveze u mehaničara i uklone kvarovi. Ali, u ovom slučaju nije ni pokušan popravak, što dovoljno govori o kakvim je kvarovima riječ i kolika je isplativost popravka.  

O ovim trgovačkim transakcijama načelnik i dalje šuti kao zaliven. Neka javnost sama izvlači  zaključke o razlozima njegove šutnje i kupnje starudije koja se skupo plaća iz proračuna koji pune svi stanovnici  Općine Otok.  

Ovom prilikom još jednom pozivamo institucije Republike Hrvatske  da provjere naše navode vezane za sumnjivu kupovinu starog željeza u kojem se „izgubilo“ 686 000 kuna, kupnji starog i neispravnog autobusa, kao i nabavi  građevinskog materijala u iznosu od oko 500 000 kuna bez provedbe postupka javne nabave.’ 

Općinska organizacija HDZ-a Općine Otok  

Predsjednik: Ivan Laco 

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh