Predstavljena povijesna postrojba Kohorta Delmata Osinuim

Autor/ica
Objavljeno: 12 rujna, 2021
IMG WA

Udruga PKD Gaj Laberije je jučer, 11. rujna organizirala prezentaciju novog inovativnog turističkog proizvoda ‘Povijesna postrojba Kohorta Delmata Osinuim’. U svečanom mimohodu ulicama grada Sinja mogli su se vidjeti antičku povijesnu postrojbu Delmata, rimske antičke legionare i njihove carice i careve.

Prezentacija je održana na Trgu kralja Tomislava i to prigodnim programom postrojavanja antičkih postrojbi te izvođenjem borba za barjak između Delmata i Rimljana.

Cilj udruge je formiranjem povijesne postrojbe oživiti zanimljivu antičku povijest Cetinskog kraja.

IMG WA

PKD ‘Gaj Laberije’ i s ovim inovativnim turističkim projektom na kome radi dvije godine, uz Dane antike i utakmicu Delmata i Rimljana, pokazuje koliki je potencijal za razvoj ozbiljnog turističkog proizvoda od kojega će koristi imati cijela lokalna zajednica.

Projekt je organiziran u suradnji sa udrugom Gaius Laberius iz Trilja i partnerskom Udrugom nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata kroz projekt ‘Resocijalizacija hrvatskih branitelja kroz kulturu’.

‘Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava ovakve projekte te je vrlo ponosno kad vidimo naše branitelje u ovakvim povijesnim, kulturnim i sportskim događajima. Branitelji su aktivni i dalje u svim situacijama’, naglasila je Ivana Serdarević Bravić, izaslanica ministra branitelja.

IMG WA

Pored izaslanice potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja g. Tome Medveda predstavljanju su nazočili i Lino Ursić, savjetnik za turizam u županijskom Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo SDŽ, gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, direktorica Turističke zajednice grada Sinj Monika Vrgoč te Luka Perković.

Projekt se provodi kroz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja.

IMG WA

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh