BANNER FERATA

Predstavljeno umrežavanje braniteljskih zadruga

Autor/ica
Objavljeno: 4 travnja, 2014
braniteljske_zadruge

Foto: Filip Ratković

Zajednica braniteljskih zadruga, u suradnji s Ministarstvom branitelja organizirala je predstavljanje umrežavanja braniteljskih zadruga, koje je danas održano na poligonu Braniteljske zadruge ‘Patriot’ u Dabru. Predstavljanju je nazočilo 15-ak veleposlanika zemalja EU-a, njihovih zamjenika i vojnih atešea akreditiranih u RH, koje je dopratio ministar branitelja Predrag Matić.

Na današnjem okupljanju prezentirano je što sve rade braniteljske zadruge, kojih u Hrvatskoj ima oko 450, odnosno na koji način se hrvatski branitelji resocijaliziraju te kako i danas pridonose i drušvu i sebi. Tako su na predstavljanju prezetirani i domaći proizvodi – pršut, sir, med itd., koje proizvode upravo članovi braniteljskih zadruga. Smisao njihovog umrežavanja je da šro jači izađu na tržište, kako domaće tako i na tržište EU-a.

Strani veleposlanici iskazali su veliko zanimanje za rad braniteljskih udruga. Iako njihove zemlje nemaju iskustvo koje ima Hrvatska, koja je u nedavnoj prošlosti prošla rat, vojnici zemalja koje su u sastavu NATO snaga odlaze u brojne vojne misije, a nakon povratka se jako teško resocijaliziraju.

Po završetku predstavljanja umrežavanja okupljeni su uživali u proizvodima braniteljskih zadruga, u gađanju lukom i strijelom, airsoftu, jahanju konja te drugim aktivnostima koje na svom poligonu nudi BZ ‘Patriot’.

Dodajmo kako je domaćin današnjeg predstavljanja osim BZ ‘Patriot’ bio i Centar za ruralni razvoj Sinj – CERURA.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh