svabo

Prekinuta 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 9 listopada, 2019
Vijeće

Zbog nedostatka kvoruma danas u 18 sati i 50 minuta prekinuta je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja. Sjednica je počela u 17 sati, a nazočilo joj je 17 od sveukupno 21 gradskog vijećnika.

Sa sjednice su izostali Stipislav Jadrijević i Dujo Maleš sa NL dr.  Stipislava Jadrijevića, Žarko Delić– Maći, Nezavisni vijećnik i Zoran Milan, vijećnik HDZ-a. Sjednici su nazočili i dogradonačelnici kojima je gradonačelnica uskratila pravo na obavljanje povjerenih poslova Zlatko Ugrin i Denis Glavan.
Pred vijećnicima je bio dnevni red od 10 točaka, tako da su vijećnici trebali raspravljati, između ostalog, o Prijedlogu Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2018. godinu, prijedlozima odluka o komunalnom redu i plaćanju naknade za nedostajuće parkirališno mjesto, Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o potporama za diplomske i doktorske radove na temu Grada Sinja, Prijedlogu Rješenja o imenovanju članova Kulturnog vijeća Grada Sinja, Prijedlozima za članove Kulturnog vijeća te Izvješću o radu Zajednice sportskih udruga Grada Sinja .
Nadopunu dnevnoga reda zatražili su SDP-ov Nikola Vučković i MOST–ov Miro Bulj. Nikola Vučković je predložio da se na dnevni red sjednice uvrsti Prijedlog Odluke o određivanju imena Gradskom bazenu u Sinju. Tako su predložili da Gradski bazen Sinj nosi ime Vice Buljana, Sinjanina koji je tijekom svog života obavljao je niz javnih, političkih i društvenih dužnosti. U svom prijedlogu SDP naveo je niz zasluga Vice Buljana kao što je izgradnja i otvaranje ‘Dalmatinke’ koja je zapošljavala 2.800 radnika te Gradskog bazena koji nije bio samo plivalište nego mjesto gdje se odvijao i društveni i zabavni život Grada. U SDP-ovom prijedlogu stoji i kako bi se tako ispravio i dio nepravde prema jednom još i dan danas najomiljenijih načelnika kojeg se Sinjani gotovo svakodnevno prisjete, kao čovjeka iz naroda. Za uvrštenje SDP–ovog prijedloga kao točku dnevnog reda podržali su vijećnici MOST-a Miro Bulj, Frano Boko i Petar Župić, vijećnici NL dr.  Stipislava Jadrijevića, Nezavisni vijećnici Joško Kontić, Ante ŠušunjaraZvonko Maras i Ivana Šabić tako da je Prijedlog i uvršten na dnevni red sjednice.

vijeće
Miro Bulj predložio je da se dnevni red sjednice nadopuni Odlukom o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Sinja u kojoj, među ostalim, stoji da se planiranje prenamjene postojeće zgrade bivše Pekare u poslovnu namjenu dozvoljava nakon trajnog uklanjanja bazne stanice koja je postavljena protivno GUP-u Grada Sinja. Dopredsjednik gradskog vijeća, Anđelko Bilandžić rekao je kako Odluka nije prošla zakonsku proceduru pa se samim tim i ne može uvrstiti kao točka dnevnoga reda pa o njoj vijećnici nisu ni glasali. Nakon postavljenog vijećničkog pitanja koje je išlo u smjeru realizacije projekata Grada Sinja, Miro Bulj, nezadovoljan odgovorom gradonačelnice Kristine Križanac i v. d. pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Grada Sinja Jelene Kekez–Poljak napustio je sjednicu, a sjednicu su napustili nakon završenih vijećničkih pitanja i njegove kolege iz MOST-a kao i Nezavisna vijećnica Ivana Šabić.

Ni ovoga puta nije bilo prijedloga za izbor Predsjednika gradskoga vijeća pa se prešlo na 4. točku dnevnog reda Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Sinja za 2018. Nakon što je pročelnica za financije u Gradu Sinju Jasna Mijić–Trogrlić izvijestila vijećnike o točki dnevnog reda, dopredsjednik Odbora za proračun i financijsku kontrolu Ante Gulić je rekao kako se Odbor sastao prošli tjedan, ali kako na sastanku nije bilo gradonačelnice te da se pročelnica Mijić-Trogrlić ispričala zbog nedolaska, samim tim Odbor nije mogao razjasniti nekoliko vrlo važnih stavki u Proračunu s naglaskom na rapidni rast sredstava za zaposlene. Rekao je kako nisu mogli ni raspravljati ni prihvatiti tu točku dnevnog reda te kako nedolazak na sastanak Odbora smatraju nepoštivanjem tijela Gradskog vijeća. Nakon toga su vijećnici NL dr. Jadrijevića Ante Gulić i Filip Klarić–Kukuz napustili sjednicu. Nakon napuštanja sjednice i ovih dvojice vijećnika nije bilo kvoruma za nastavak pa je dopredsjednik vijeća Anđelko Bilandžić prekinuo sjednicu.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh